Akçaalan İlkokulu Minik Kalpler Anasınıfının hazırlamış olduğu dönem sonu etkinliğinde öğrencilerin sergilediği gösteriler büyük beğeni topladı.

Etkinlik iki bölümden oluştu. İlk bölümde profesyonel anlayışla hazırlanmış kostümlerle 'Çirkin Ördek Yavrusu' adlı tiyatro sahnelendi. İkinci bölümde ise öğrencilerin tiyatrodaki başarıları mezuniyet töreni ile taçlandırıldı. Dönem sonu etkinliğine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cem Ezgün, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve misafirler katıldı. Öğrencilerin performansları izleyenlerden tam not aldı. Çirkin Ördek Yavrusu Tiyatrosu hem güldürdü hem de verdiği mesajlarla düşündürdü. Öğrenciler gerek jest-mimikleriyle gerekse de konuşmalarıyla izleyenlerin beğenilerini toplamayı başardılar. Tiyatro, dans gösterileriyle büyük bir şölene dönüştü. Gösteriler baştan sona yoğun ilgiyle izlendi.

Okul Müdürü Mustafa Toşur; ''Okul Öncesi Eğitim Öğretmenimiz Betül Uğur sınıf öğrencileriyle etkinlikleri hazırladı. Açıkçası öğrencilerimizin daha 5 yaşlarında olduğunu düşünürsek kabiliyetlerinden oldukça etkilendim. Çocuklar kendilerine fırsat verildiğinde neleri başarabileceğini gösterdiler. Yeteneklerinin doğru işlendiğinde büyük işler başarabildiklerini ispat edercesine rollerini sergilediler. İzleyicilerimizden de çok olumlu tepkiler aldık. Eğitimde olduğu kadar sosyal alanlarda da öğrencilerimizin yetiştirilmesi ve etkin olmaları gelecekteki yaşam dönemlerinde de kendilerine pozitif anlamda etki edecektir.'' dedi.

Etkinliğin ikinci bölümünde öğrenciler Mezuniyet Töreni için kep ile cübbelerini giydiler, geleceğe emin adımlarla ilerlediklerini ispat edercesine ellerinde bayraklarla sahneye çıktılar. Heyecanlı dakikaların ardından keplerini attılar.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cem Ezgün ise; ''Miniklerin canlandırdığı tiyatro oyunu, içeriği ve verdiği mesajlarla oldukça güzeldi. Mezuniyet töreniyle de anlamlı dakikalar geçirdik. Bütün gösterileri büyük bir keyifle izledik. Etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen okul idaresi, öğretmen ve öğrencileri yürekten kutluyorum." Dedi.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi