Kadir gecesi doğan ve Kadir gecesi günü mazbata alan Başkan Kadir Kumbul; Belediyenin her kuruşu sizlerindir. Belediyenin tek kuruşunun israfı olmayacağını buradan bildiriyorum.” dedi.

Serik Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Kadir Kumbul düzenlenen törenle görevi teslim aldı ve makamına oturdu. CHP rozetini çıkartarak, Türkiye rozetini takan ve görevine başlayan Başkan Kadir Kumbul; Belediye herkesin belediyesidir, herkese eşit hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Belediyenin her kuruşu sizlerindir. Belediyenin tek kuruşunun israfı olmayacağını buradan bildiriyorum.” Dedi.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Serik Belediye Başkanlığı'na seçilen Op. Dr. Kadir Kumbul, Serik Adliyesinde mazbatasını aldıktan sonra Serik Belediyesi'ne görevi teslim almaya geldi. Serik Belediyesi önünde düzenlenen törene, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Sururi Çorabatır, Mustafa Erdem, Cavit Arı, CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

D S C 0574

D S C 0422

Çimen, “Verdiğim Sözü Tuttum”

Açılış konuşmasını yapan CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen; “Başkan seçildiğimde verdiğim sözü tuttum, Serik Belediye Başkanlığını CHP ye kazandırdık.” dedi. Çimen, Avukatlar günü nedeniyle Milletvekili Avukat Aliye Coşar’ ve yönetimde bulunan avukatlara çiçek verdi.

D S C 0452

Kamacı, “Bütün İnsanlara Eşit Davranılacak”

Satranç Turnuvası Heyecanı Satranç Turnuvası Heyecanı

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı yaptığı konuşmada; “Sizler bu dönem cumhuriyetin 2. yüz yılında yeni bir dönem açtınız. Bu açtığınız dönem burada kalmayacak, muhtemelen Türkiye'de yeni bir seçimin önünü açacaktır. Başkanımıza biraz önce parti rozetini çıkararak Türkiye Cumhuriyeti rozetini taktık. Bundan böyle hiç kimse Seriklileri ötekileştirilmeyecek. Antalya'daki 16 ilçe belediyesinde ve Büyükşehirde de bütün insanlara eşit davranılacaktır. İnsanları küçümsemeyeceğiz. Sadece hizmet üreteceğiz ve insanlardan destek isteyeceğiz. Bunu yaptığımız zaman 31 Mart seçimlerinde başarılı olduğumuzu gördük. Kibirlenenler üstünlük taşıyanların seçimi kaybettiğini de gördük. O yüzden en büyük Allah'tır ve halktır.”

D S C 0493-1

“Kadir Gecesi Doğdum, Kadir Gecesi Mazbata Aldım”

Son olarak kürsüye gelen Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul ise şunları söyledi; “Sizlerin karşısına bugüne kadar Serik Belediye Başkan Adayı olarak çıkmıştım. Mazbatamızı aldık. Bugün sizleri Serik Belediye Başkanı olarak saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”

Ben Kadir Gecesi doğduğum için ailem bana bu ismi verdi. Ne tesadüftür ki bugün de Kadir Gecesi. Mazbatamızı Kadir Gecesi gününde aldım. Kadir gecesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan Bayramı'nızı şimdiden kutluyorum. Şimdiye kadar ilçemize hizmet etmiş tüm belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Hayatta olamayanlara Allah'tan rahmet yaşayanlara uzun ömürler diliyorum. Hepsine ilçemizde çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.”

D S C 0496

“Aputkan’ın Tecrübelerinden Faydalanacağım”

“İlçemize vermiş olduğu hizmetler için Enver Aputkan başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Başkanımın bilgi, birikim ve tecrübelerinden her zaman faydalanacağım. İlçemizin haklarını korumak için verdiği mücadeleyi devam ettireceğim. Kendisini, sadece önceki dönem belediye başkanı olarak değil bir abi gibi gördüğümü bilmenizi istiyorum.”

“Serik’i Yüzlerin Güldüğü Bir Şehir Haline Getirmek İstiyoruz”

“4 aylık bir seçim süreci geçirdik. 66 mahallemizde 150 vatandaşımızı ziyaret etmeye çalıştık. Seçim çalışmalarımız sırasında sizleri dinledik. Sizlerin dertlerini öğrendik. Hepsini not aldık. Sizlere kendinizi, projelerinizi hedeflerimizi anlattık. Şimdi bu hedefler için çalışma zamanıdır diyorum. Bu güzel ülkemizi daha çağdaş, daha modern bir hale getirerek sizlerin yaşamaktan mutlu olduğu yüzlerin güldüğü bir şehir haline getirmek istiyoruz. En kısa zamanda meclis üyesi arkadaşlarımla ilk meclis toplantımızı yapacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya başlayacağız.”

D S C 0580

“Belediye Herkesin Belediyesidir”

“Seçim kampanyamız sırasında herkesin başkanı olacağım demiştim. Belediyemizde bu anlayışla yöneteceğiz, personeli de bu anlayışla sizlere hizmet verecek. Belediye herkesin belediyesidir, herkese eşit hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Belediyenin her kuruşu sizlerindir. Belediyenin tek kuruşunun israfı olmayacağını buradan bildiriyorum. Bizlere oy veren, vermeyen herkesten Allah razı olsun. Sen, ben yok, biz varız demiştik. Seçim sürecinde kimin nereye destek verdiği, hangi partiyi ve hangi adayı desteklediğinin benim için hiçbir önemi yoktur. Parti rozetimizi çıkararak Allah'ın izniyle bugün çalışmalarımıza başlıyoruz. Ben kendimi 102 bin seçmenimizin tümünün oyunun bana verilmiş olduğunu kabul ediyorum. Bugün bu şerefli ve onurlu koltuğa geçmişi arkamda bırakarak tüm hemşerilerimizle birlikte beyaz bir sayfa açarak oturuyorum. Bilmelisiniz ki makam odasında oturan bir belediye başkanı olamayacağım. Her günüm sizlerle, sizlerin arasında geçecek.”

Kumbul, konuşmalarına ardından yakasında takılı olan CHP rozetini çıkarttı. Onun yerine İl Başkanı Kamacı Kumbul’a Türkiye rozeti taktı. Kumbul ayrıca beyaz güvercini gökyüzüne saldı.

D S C 0548

Başkan Çiçekle Karşılandı

Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul tören sonrasında belediye binasına girdi çalışanlarla selamlaştı ve başkanlık katına çıktı. Burada kendisini Başkan Yardımcıları Mehmet Yıldırım ve Çağatay Yalçın karşıladı. Yıldırım, Başkan Kumbul’a çiçek taktim etti.

Başkan Kumbul daha sonra makam odasına girdi. Burada alkışlarla vatandaşlar tarafından karşılandı. 12 yıl birlikte mesai yaptığı Serik Devlet Hastanesi eski başhekimi Uz. Dr. Yusuf Kara ile sarılan Başkan Kumbul daha sonra makamına oturdu ve göreve başladı.

Haber: Osman Türkçe

D S C 0552

D S C 0557D S C 0562D S C 0553D S C 0542-1D S C 0516D S C 0531-1D S C 0467D S C 0477D S C 0464D S C 0455D S C 0440D S C 0426D S C 0432D S C 0405D S C 0406D S C 0404D S C 0387

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN