Kadriye İlkokulu'nda Eko-Okul projesi ile eTwinning projeleri Keyifli Okul Atölyem ve The Book Of The Four Seasons projeleri bu yıl itibariyle başarı ile tamamlandı.

Kadriye İlkokulu Okul Müdürü Mehmet Kocabıyık pandemi döneminde uzaktan eğitim çalışmalarını eylem planları doğrultusunda sürdürdüklerini belirtti. Eko-Okul ve eTwinning projelerinin de hedefleri doğrultusunda başarı ile tamamlandığını belirten Kocabıyık; “Yeşil bayrak alarak Eko Okul olan Kadriye İlkokulu 2019/2020 su temalı çalışmalarını tamamlandı. Bununla birlikte Keyifli Okul Atölyem ve The Book Of The Four Seasons projeleri de başarı ile tamamlandı. Çalışmalarından dolayı, koordinatör öğretmenler Ecehan H. Serim, Rabia Kılınç, Yasemin Alkan ve Gülşah Kubatlar'a ve tüm öğretmen arkadaşlarıma ve okul personelime teşekkür ederim. Kadriye İlkokulu'nun daha pek çok başarılara imza atacağını söylemek isterim.” dedi

The Book Of The Four Seasons

Kadriye İlkokulu 3-C Sınıfı öğretmeni Rabia Kılınç ve öğrencileri de Eylül-2019/Haziran 2020 tarihleri arasında yürüttükleri "The Book Of The Four Seasons" eTwinning projesinin sona erdirdiler. Proje ile ilgili olarak öğretmen Kılınç şu bilgileri verdi; “25 farklı ülkeden ( Almaya, Arnavutluk, Avusturya, Bulgaristan, Büyük Britanya, Ermenistan, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İspanya, İtalya, K. Makedonya, Kıbrıs, Litvanya, Macaristan, Moldovya, Polonya, Romanya, Slovakya, Tunus, Ukrayna, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti , Ürdün) ve 152 öğretmenin aktif katılımı ile gerçekleştirdikleri proje, uluslararası etkinlikleri ile öğrencilere büyük bir yol gösterici oldu. Proje amaçları; ortak bir paydada buluşulup kültürlerarası etkileşimi artırmak, ortak ürünler ortaya koymak, öğrencilerin farklı dillere karşı yatkınlığını artırmak, farklı dillere ve farklı kültürlere karşı empati oluşturmalarını sağlamak sayılabilir. Öğrenciler bu proje süreci boyunca özellikle İngilizce ve İtalyancaya karşı yatkınlık oluşturmuşlar, İtalya-Mondragone 'deki ilkokulda Rosa Di Resta ve öğrencileri ile karşılıklı mektupla yazma etkinliği ve online toplantılar gerçekleştirmişler, bu sayede yaptıkları online toplantılarla öğrenciler güzel dostluklar edinmişlerdir. Farklı dillerde hikaye örnekleri ve resim teknikleri ile tanıştılar, farklı dillerde ayları, mevsimleri ve günleri karşılıklı birbirlerine öğreterek etkileşimlerini artırmışlardır. Aynı zamanda ülkemizdeki ve şehrimizdeki kültürel festivalleri de farklı ülkelere tanıtma şansı yakaladılar. The book of the four seasons projesi uluslararası ve çok ortaklı bir proje olması açısından da bizim için ayrı bir yeri olacaktır.”

Keyifli okul atölyem

2-A ve 3-C Sınıf öğretmenleri Yasemin Alkan ve Rabia Kılınç öğrencileri ile birlikte Şubat-Haziran aralığında sürdürdükleri Kadriye İlkokulu’nun bir diğer projesi olan ‘Keyifli Okul Atölyem-2’ eTwinning projesinin sonuna geldiler. Keyifli Okul Atölyem projesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Vizyon Belgesi ışığında hazırlanmış, beceri ve tasarım atölyelerini baz alan ayrıca 21.yüzyıl becerilerini edinmiş bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir proje.

Proje yetkilisi öğretmenler konu ile ilgili şu bilgileri verdiler; “Öğrenmeyi kalıcı hale getirmek, yaratıcı düşünme becerisini geliştirmek, kişilik gelişimlerine olumlu katkı sağlamak, bilgi, beceri ve tutumları etkin olarak kazandırmak, teknolojik okur-yazarlığı sağlamak, el becerilerini geliştirmek, yeteneklerini keşfedilmesi ve geliştirilmesi , iletişim kurma ve işbirliği yapma becerileri kazandırmak, derslere tam motivasyonu sağlamak projemizin başlıca hedefleridir. Uzaktan eğitim sürecinde de çalışmalarına devam eden öğrenciler, yapılan anket sonucunda proje sayesinde uzaktan eğitim dönemini daha verimli geçirdiklerini ve etkinlik çalışmalarını eğlenerek yaptıklarını belirtmişlerdir. Özellikle kullandıkları web 2.0 araçları ile (Toontastic, momentcam gibi) dijital okur yazarlıklarını geliştirdiklerini ve bu konuda özgüvenlerinin arttığını vurgulamışlardır.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi