Tekeli Ortaokulu’nun yeni binasının yapılacağı alanın zemin etütleri bitti. Yüklenici firmanın kısa süre sonra inşaata başlayacağı belirtildi.

Depreme dayanıksız olması sebebiyle 2020 yılı içinde yıkılan Tekeli Ortaokulu’nun yeni binasının ihalesi 2021 Ocak ayında yapılmıştı. İhale sonrasında ise söz konusu alanın zemin etüt çalışmaları yapıldı. İhaleyi alan yüklenici firma yer teslimi ile birlikte yakın zamanda Tekeli Ortaokulu’nun yeni binasının inşaatın başlayacağı belirtildi.

İhaleyi üstlenen şirketin ihale şartlarına göre 550 gün içerisinde Serik Tekeli Ortaokulu’nun yeni binasına yapıp teslim edecek. Ancak inşaatın 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına yetişme ihtimali olduğu belirtiliyor.

Daha önce üstü kapatılarak otopark olarak kullanılan Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının karşı tarafındaki alanda yapılacak olan yeni binanın bitirilmesi ile birlikte şu anda Tekeli İlkokulu’nda dönüşümlü eğitim gören Tekeli Ortaokulu yeni binasına taşınarak eğitimine devam edecek.

Alt, zemin ve artı 3 kat ile toplam 5 kat olacak olan okulun oturum alanı ise bin 500 metrekare, toplam metrekaresi ise 7 bin 500 metrekare olacak. Okulun bulunduğu arsanın büyüklüğü ise 6 bin 500 metrekare. 32 derslikten oluşacak yeni Tekeli Ortaokulu binasında dersliklerden hariç, konferans salonu, laboratuvarlar gibi bölümleri olacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi