Serik Belediye Meclisi 2021 yılının son meclis toplantısı olan Aralık ayı meclisi için toplanıyor.

Serik Belediyesi Toplantı Salonu’nda yarın saat 15.00’da toplanacak olan Serik Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında gündem 17 maddeden oluşacak. Açılış, yoklama ve saygı duruşunda sonra, geçen toplantıda alınan karar özetleri okunacak. Meclisin gelecek ay hangi gün toplanacağının belirlenmesinin sonrasında ise 4. Gündem maddesi olarak kardeş şehir görüşmesi yapılacak.

Filipinler'in Davao Belediyesi ile Serik Belediye arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması ile ilgili madde mecliste kabul edilirse; Davao Serik’in bugüne kadar olduğu en uzak kardeş şehri olacak. Davao Belediyesi’nin bir başka özelliği de Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin Cumhurbaşkanı olmadan önce buranın belediye başkanı olması.

Otogar Kavşağına Camii

2021 yılı Aralık ayı meclisi toplantısının raporlar bölümünde toplam 4 madde görüşülecek. Bunlarda en önemli olan madde ise Otogar Kavşağı’ndaki alanın Diyanet İşleri Başkanlığı (Serik İlçe Müftülüğü)’na camii yapılması için tahsisinin görüşülmesi olacak. Yaklaşık 6,5 dönümlük alan Serik Adalet Sarayı’nın batısında bulunan ve otopark olarak kullanın yer. Komisyondan oy çokluğu ile geçen maddede yer alan 6 bin 411 metrekarelik yer mecliste de kabul edilirse cami olarak Serik Müftülüğüne tahsis olacak.

Serik Belediye Meclisi 2021 yılı Aralık ayı toplantısının teklifler bölümünde ise 9 madde görüşülecek.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi