Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Türkiye geneli yapılan deneme sınavında büyük başarı kazandılar.

Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen Türkiye geneli deneme sınavında Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri aldığı derecelerle takdir topladılar. Binlerce gencin ter döktüğü ve okullarında uygulanan sınavda lise kademesindeki her öğrencinin katılımı sağlandı.

9. sınıflarda Elif Seçim, Türkiye birincisi olarak büyük başarı kazandı. 10. Sınıflarda Mehmet Bözcek, Türkiye yedincisi; 11. Sınıflarda Ali Akkoca ilçede birinci, Türkiye genelinde on sekizinci; 12. Sınıflarda Zehra Naz Karanfil ilçede birinci, Türkiye genelinde altıncı olarak önce ailesini sonra okulunu gururlandırdı.

Elde edilen başarılar ilgili olarak konuşan Okul Müdür Yardımcısı Bekir Kumbul, eğitime olan önemi bir kez daha vurguladı. Kumbul şunları söyledi; “Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi olarak kurduğumuz günden beri eğitim çıtasını sürekli yukarıya çıkarmayı hedefledik. Bunun için ciddi şekilde emek harcadık, harcıyoruz. Bu deneme sınavı bazıları için sadece deneme sınavı olabilir. Bizim için çok daha fazlası. Aslında Türkiye geneli ibaresi olan her sınav bizim için ciddiyet arz ediyor. Öğrencilerimizi tabelanın en üstünde görmek eğitim için yaptığımız doğruların bir göstergesi. Bu sınavın sonucuna bir bakın isterim. Her sınıf kademesinde ilk yirmide en az on öğrenci Akdeniz Yükseliş’lidir. Okulumla gurur duyuyorum. Dönemin başında gösterilen bu başarının devamı için çalışmalara devam edilecek, çalışmalarının üstüne derecelerin devamı sağlanacaktır. Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen Lisesi ‘bir inci’ olmaya devam edecektir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi