Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır; “Sayın Belediye Başkanımız Enver Aputkan Bey'in 5 yıldır ilkeli belediyecilik temelinde Serik ilçemize hizmet verdiğini müşahede ettik. En önemlisi de hiçbir baskıya boyun eğmediğini ve dik durduğuna yakından şahitlik ettik.”

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) katılımı ve BBP Serik Belediye Başkanı olarak açıklanması programı Çınarlatı Meydanı’nda yapıldı.

Programa Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, BBP Serik İlçe Başkanı Ramazan Durur, Belediye Meclis Üyeleri, BBP ilçe başkanları, partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Enver (3)

Yılmaz, “Serik Sevdalısı Bir Yiğit Belediye Başkanı”

Programın açılış konuşmasını yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Mustafa Yılmaz; “Bugün burada Serik sevdalısı bir yiğit Belediye Başkanımızın adaylığını açıklamak için bulunuyoruz. Sevgili hemşehrilerim, biz yiğit dedik. Yiğit inandığı değerler uğruna kendisini feda edebilen kişidir. Biz başkanımıza bu özellikleri gördüğümüz için yiğit dedik. Bizim başkanımız da Serik ve Serikli hemşehrilerimizin menfaatleri korumaları adına koruma adına kendisini feda edebilecek bir yapısı var. Biz bu yapısını gördük. Bizleri bir araya getiren sizlersiniz. Başkanımız lütfen siyasetin dışında kalmasın diye biz günlerce telefonlar aldık. İnşallah sizleri bu arzusunu gerçekleştirdik. Yolumuz açık olsun.” dedi

Enver (6)

Aputkan, “Hizmet Aşkıyla Dolu Bir 5 Yıl Geçirdik.”

Büyük bir alkış ve tezahüratla kürsüye çıkan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ise şunları söyledi; “2019-2024. 5 yıldır siz değerli hemşehrilerimin destekleriyle kendi doğup büyüdüğüm ilçeye çalışma arkadaşlarımla, meclis üyelerimizle hizmet etmeye çalıştık. Ama sizlerin büyük desteğiyle gerçekten hiç boş durmadan her günü Serik’imiz lehine, sizlerin lehine, hizmet aşkıyla dolu bir 5 yıl geçirdik.

Biliyorsunuz bu geçen 5 yıl içerisinde Pandemiyi hep birlikte geçirdik. Komşuluk ilişkilerimiz bitti. O dönemde şöyle bir hatırlayacak olursak yan yana oturmaktan imtina ettik. Birçoğumuz cenaze merasimlerine gitmekten imtina etti. Böyle bir dönemi yaşadık. Allah bir daha bize böyle bir dönemi böyle günleri yaşatmasın. Ama buna rağmen Serik Belediyesi olarak biz hiç durmadık, çalışmalarımıza devam ettik değerli arkadaşlar. Komşumuz Manavgat'taki büyük yangını birlikte yaşadık. Geçen yıl büyük depremleri birlikte yaşadık. Allah bir daha göstermesin.”

“Benden 3 Şey İstediniz”

“Bu meydanlarda 5 yıl önce, ‘Eğer ilçemize, sizlere kim hayırlı olacaksa hizmet edecekse Mevlam ona nasip etsin’ demiştim. Şu anda yine aynısını söylüyorum, önemli olan bu ülkeye hizmet. Bu görevler geçici görevler.  Siz bana bu yetkiyi verirken benden 3 şey istediniz. Dediniz ki, ‘Benim malıma, mülküme sahip çık. Benim parama, puluma sahip çık ve doğru kullan. Kullandık mı arkadaşlar? Biz arkadaşlarımızla vicdanımız bu konuda çok rahat.

Üçüncüsü de hizmet et dediniz. İnanın değerli arkadaşlar. Geldiğimiz günden beri ben belediye başkanıyım. Burada çalıştığım bütün meclis üyelerime parti farkı olmaksızın, onlara çok teşekkür ediyorum. Hakikaten bizi Meclis kararlarına bakıldığı zaman genelde kamu menfaati yani bir birliktelik vardır. Bu çok önemlidir. Bu insanın hizmete bakışıdır, ilçesine bakışıdır. Onlara çok teşekkür ediyorum.”

“Ekmek Üretimini Günlük 60 Bine Çıkaracağız”

“Geldiğimiz günden beri sizin arazilerinize sahip çıktık. Bugün fırın yaptığımız yeri birileri orayı işgal etmişti ve benim diye iddiada bulunmuştu. Hatırlayınız. Orada şu anda Belediyenin fırını var. Bu fırın dün itibariyle günde 24 bin civarında ekmek üretiyor. 8-9 bin civarında simitle poğaça üretiyor. Bütün mahallelerimizi büfeler koyduk, koymaya devam ediyoruz, satışlarını yapıyoruz. İlave makineler aldık. 24 bin olan üretimi yakın bir tarihte 40 bine, ondan sonra da 60 bine çıkaracağız. Üretimi arttırdıkça da bu büfe sayısı artacak değerli arkadaşlar.”

“Üretmeden Olmuyor”

Daha önceki yıllarda olduğu gibi geçen yıl da Serik Belediyesi’nin arazilerine yaklaşık 350 dönüm buğday ektiklerini belerten Başkan Aputkan; “İnanın arkadaşlar bunu ilk defa bir toplulukta söylüyorum. Bir komisyon kurduk. Bu komisyon ekmek alma imkanı olmayan aileleri tespit etti. Onların komşuları dahi bilmeden, vatandaşlarımız rencide olmadan, vatandaşlarımıza 3 yıldır yardım yapılıyor bizim insanımıza bakış açımız bu.  

Çandır'da seralarımız var. İşte geçen sene ürettiğimiz domatesleri satarak engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunmak için yeni bir engelli aracı aldık. Yine bu yıl 25 dönüm karpuzu ektirdik, yani üreten belediye, üretmek lazım. Üretmeden de olmuyor arkadaşlar.”

Cem Kotan Mazbatasını Aldı Cem Kotan Mazbatasını Aldı

“Benim Yabancı Olmadığım Bir Ocak Burası”

“İşte Genel Başkan Yardımcımız burada. Sağ olsunlar. Benim yabancı olmadığım bir ocak burası. Benim çok iyi tanıdığım bir ocaktır burası. Dolayısıyla Mekanı cennet olsun, Rahmetlinin döneminde olmadı ama her şeyde bir hayır var bugüne nasip oldu. İnşallah bu dönem Allah nasip kısmet ederse Büyük Birlik Partisi'nin aday olarak siz değerli hemşerilerimizin karşısında olacağız.”

“Mevla'm Nasip Ederse Yine Sizlere Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”

Yakın zamanda açılışı yapılacak olan, düğün salonları, konferans salonları, kapalı alanlar vb. gibi hizmetlerin açılışını tüm Serik halkı ile birlikte yapacaklarını belirten Aputkan, Boğazkent plajlarının tahsisinin 10 yıl boyunca Serik’e alındığını Belek’teki 90 dönümlük ormanlık alanın ise 20 yıl boyunca Serik Belediyesi’ne tahsisinin alındığını belirtti.

Başkan Enver Aputkan sözlerinin sonunda; “Bu belediyeyi hem hizmet eder durumda, hem de halkını düşünen, halkı için bu belediyenin var olduğunu bilen birileri olarak inşallah bundan sonra da Mevla'm nasip ederse yine sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Sağ olun Var olun.” Dedi.

Enver (8)

Çakır, “Hiçbir Baskıya Boyun Eğmediğini Şahitlik Ettik”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır ise konuşmasında şunları söyledi; “Bugün Serik’te bulunmamızın şahsım, partimle, Büyük Birlik Partisi camiası adına özel ve önemli bir nedeni var. Serik için hayırlı ve mübarek bir birlik için buradayız ve sizlerle birlikteyiz. Bugün Sayın belediye başkanımızın partiye katılımı ve partimizden adaylığı açıklamak üzere buradayım.”

Sayın Belediye Başkanımız Enver Aputkan Bey'in 5 yıldır ilkeli belediyecilik temelinde Serik ilçemize; mazeret üretmeden hizmet verdiğini, projeler ürettiğini ve birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini müşahede ettik. Bunun yanında sosyal projelere, tarıma ve turizme büyük önem verdiğini biliyoruz. En önemlisi de hiçbir baskıya boyun eğmediğini ve dik durduğuna yakından şahitlik ettik. Bunları hemşehrilerimiz adına çok kıymetli buluyorum.

“Enver Aputkan’ı BBP Serik Belediye Başkan Adayı Olarak Açıklıyorum.”

“Enver başkanımız Serik siyasetinde 35 yıldır mahallesine, beldesine, Serik’e ve Serikli hemşerilerimize hizmet eden hepimizin yakından tanıdığı, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilen bir ağabeyimiz olduğuna defalarca şahitlik ettik ve biliyoruz, bunu siz de biliyorsunuz. Sizlerin huzurunda, kamuoyunun huzurunda belediye başkanımız Sayın Enver Beyefendiyi, Büyük Birlik Partimizin Serik Belediye Başkan Adayı olarak açıklıyorum.”

 

Destici, “Mutlaka Serik’e Geleceğim”

Cep telefonu ile programa bağlanan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise şunları ifade etti; “Bütün Serik halkını sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Belediye başkanımız ve belediye başkan adayımız Enver Bey'in şahsında belediye teşkilatımızı, tüm mensuplarını Genel Başkan Yardımcımız Alaattin Bey'i, il başkanımız, ilçe başkanımız bütün hazirunu bir kez daha ayrıca selamlıyorum.

Serik'te Belediye Başkanımız Büyük Birlik adayı oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Partimiz biliyorsunuz bu seçimlerde bazı ilçelerimizde Cumhur İttifakı'mızla işbirliği içerisinde; bazı ilçelerimizde ise kendi adaylarımızla giriyoruz. Dolayısıyla Serik’te de kendi adayımızla giriyoruz.”

 “Şimdiden Hayırlı Olsun Diyorum.”

Ben inanıyorum ki Serik Belediyesi tekrar Enver Bey'in başkanlığında Büyük Birlik Partisi çatısı altında yine milletimizin teveccüh gösterecektir. Oradaki halkımızın seçmenlerimizin desteğiyle de inşallah sizlerin çalışmasıyla özverisiyle kazanacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Tabii biz büyük şehirlerde Cumhur İttifakı'yla birlikteyiz. Ama Serik gibi ayrı aday çıkardığımız ilçelerde de seçime kendi amblemimizle giriyoruz. Bugüne kadar yapılmış hizmetler için teşekkür ediyorum. Bundan sonra ben bizzat Genel Başkan olarak belediye yetkisi bize verildiğinde Enver Bey tekrar kazandığında bugüne kadar Serik'e yapılmayan hizmetleri de yapma noktasında bizzat ben ve genel başkan yardımcımız yerel yönetimlerden sorumlu Alaattin Bey bütün teşkilatımızla çalışacağız.

İnşallah belediye başkanımızın tecrübesiyle de önümüzdeki beş yılda da daha büyük hizmetlere orada hep birlikte imza atacağız. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçim sürecinde bir program dahilinde mutlaka Serik’e geleceğim. Orada siz kıymetli vatandaşlarımızla da yüz yüze görüşeceğiz. Orada daha geniş bir şekilde konuşacağız.

Çıktığımız bu yollda hem bizi hem siz kıymetli Serik halkını hem belediye başkanımızı mahçup etmesin diyorum. Allah muvaffak etsin.”

Konuşmalardan sonra BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır tarafından Enver Aputkan’a BBP rozeti takıldı.

Haber: Osman Türkçe

Enver (15)Enver (14)Enver (13)Enver (7)Enver (5)Enver (4)Enver (2)Enver (1)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN