Pazar günü yapılan Serik Belediye Başkanlığı seçimlerini CHP adayı Uz. Dr. Kadir Kumbul kazandı. Kumbul 74 yıl sonra Serik Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li başkan oldu.

D S C 0282-1

Türkiye’de çok partili seçim döneminin başladığı 1950 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Serik’te ilk defa yerel seçimlerden zaferler çıktı. CHP’ye tarihi zaferi getiren Dr. Kadir Kumbul 74 yıl sonra Serik Belediye Başkanlığına oturan ilk CHP’li başkan olacak.

Serik’te 5 adayın yarıştığı seçimlerde 102 bin 853 seçmenin 85 bin 313 ü oy kullandı. Bu oylardan 81 bin 258 i geçerli, 4 bin 055 i geçersiz olarak hesaplandı.

CHP adayı Uzman Dr. Kadir Kumbul 34 bin 447, AK Parti adayı Doç. Dr. Veli Vural 21 bin 942, İYİ Parti adayı Mehmet Habalı 10 bin 034, BBP adayı Enver Aputkan 9 bin 294, YRP adayı Prof. Dr. Ramazan Çalık 2 bin 180 oy kaldı.

Seçimi kazanan CHP Belediye Başkan Adayı Kadir Kumbul için seçim bürosu ve ilçe binası önünde havai fişekli davullu zurnalı kutlamalar yapıldı. Şehrin çeşitli yerlerinde araçlarla konvoylar düzenlendi. Taraftarlar 47 yıllık hasret için sabaha kadar kutlama yaptılar.

D S C 0264

Çimen, ‘Serik ‘Kadir Kıymet’ Bildi’

Kutlamada konuşan CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen; “Bu yola hep birlikte çıktık. Tüm halkımızla birlikte birleşe birleşe kazandık. Biz bu seçimi önce Genel Başkanımıza hediye ediyoruz. Emeği geçen herkese hediye ediyoruz. Belediye başkanlığı kazanan adayımız, rozetini çıkaracak herkesin belediye başkanı olacaktır. Serik ‘Kadir kıymet’ bildi, Serik başkanı bağrına bastı.” Dedi.

D S C 0358

Kumbul, ‘Herkesin Belediye Başkanıyım’

Belediye Başkanlığına seçilen Uzm. Dr. Kadir Kumbul ise şunları söyledi; “Sosyal demokrat belediyeciliği Serik’e getireceğiz demiştik. Bu yola inanarak ve insanlara güvenerek çıktık. Çok çalıştık. Mahalle mahalle köy köy dolaştık. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadık. İnsanlarımız bize biz insanlarımıza güvendik. Seçimi kazandık. Ben herkesin belediye başkanıyım. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve CHP de bizim partimiz. Belediyemizi hep birlikte yöneteceğiz. Serik’te çok güzel işler olacağına inanıyoruz. Serik’in ‘kadir kıymet’ bileceğini ben biliyordum. Öncelikle genel başkanım, il başkanım ve il yönetimine, belediye meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Haber: Osman Türkçe

Gelir Tarifesi Güncellendi Gelir Tarifesi Güncellendi

D S C 0313D S C 03211-64D S C 0287

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN