ANTALYA ile Expo alanı arasında kalan D-400 yolunda katlı kavşakların inşaatına şubat ayında başlanıyor. Antalya Hal kavşağından Expo organizasyonunun yapılacağı Aksu çıkışına kadar olan bölgedeki toplam 6 kavşakta gerçekleştirilecek olan çalışmaların ekim ayının başına kadar tamamlanması planlanıyor.

Karayolları 13'üncü Bölge Müdürü Şenol Altıok, Gazi Bulvarı'ndan Aksu ilçesindeki Expo alanına kadar olan yerlerde tüm sinyalize kavşakları farklı seviyeye getireceklerini söyledi. 200 milyon liralık bir yatırımla gerçekleştirilecek olan bu çalışmalarda başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Tedaş, Telekom gibi diğer kurumlarla koordinasyonun gerektiğini bildiren Altıok, şöyle devam etti.

"Bu konularda ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Çalışmalarımıza şubat ayında başlayacağız. Eylül ayının sonunda veya Ekim ayı başında tamamlamayı planlıyoruz. Toplam 6 kavşakta çalışma yapacağız. Bunlar Hal kavşağı, Tedaş Demokrasi kavşağı, Altınova kavşağı, Havalimanı kavşağı ve Expo kavşağı. Bu kavşaklarda katlı kavşaklar yapacağız."

İller Bankası ile EXPO alanı arasında kalan 23 kilometre uzunluğundaki yolu günde ortalama 50 bin aracın kullandığını bildiren Altıok, "Bu sayı yaz aylarında ve pik saatlerde katlanıyor. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde özellikle trafik sinyali bulunan kavşaklarda uzayıp giden araç kuyrukları oluşuyor. Katlı kavşaklar bu manzaraların tarihe karışmasına neden olacak" dedi.

Karayolları'nın yapacağı kavşaklardan her birinin farklı görünümde olacağını belirten Karayolları 13'üncü Bölge Müdürü Şenol Altıok, "Hal, Altınova ve Aksu kavşakları, Kütükçü ve Varsak kavşaklarındakine benzer olacak. Trafik doğu batı yönünde üstten akacak. Demokrasi kavşağına alt geçitli, havalimanına 4 yapraklı yonca, EXPO alanı girişine ise iki yapraklı yonca şeklinde kavşaklar inşa edilecek. Yeni kavşaklar arasında en dikkat çekeni Demokrasi kavşağı olacak. Pik saatlerde kilitlenen kavşak üç katlı hale getirilecek. Havalimanı istikametine doğru Aspendos Bulvarı'ndan gelen trafik raylı sistem ile birlikte alttan akacak, Çallı'dan gelen güzergah ise bir köprüyle üstten bağlanacak" diye konuştu.

Çalışmalar bittiğinde havalimanına ulaşımda ciddi bir rahatlama yaşanacağını bildiren Altıok, "Mümkün olduğu kadar trafiği en az etkileyecek tarzda çalışmalar yapacağız. Önce hazırlık çalışmaları olacak. Servis yollarının hazırlıkları olacak. Faal çalışmayı şubat ayının ortalarında göreceğiz ama önümüzdeki pazartesi gününden itibaren hal kavşağında çalışmalarımıza başlayacağız. Ayın ortasından itibaren asıl çalışmaları, makineleri kavşaklarda göreceksiniz. Bir yandan trafik akacak, diğer taraftan ekiplerimiz çalışacak. Güzergahı hiçbir şekilde kapatmayacağız. Hal kavşağında kilitlenme var. Mevcut ikişer şeridi Kepez Belediyesi'nin park alanına taşarak üçer şeride çıkararak 11 metrelik yollar oluşturacağız. O yollar oluştuktan sonra yapacağımız çalışma yolun ortasında olacağı için etrafını çevireceğiz. Biz yolun ortasında çalışacağız. Ortada sadece dönüşler için ada yeri bırakacağız" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi