Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel’in desteği ile Serik Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar Anaokulunda Eko-Okul Projesiyle çocuklara çevre bilinci aşılanıyor.

Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel ve Serik Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar Anaokulu, çevre dostu ve sürdürülebilir bir gelecek için güçlerini birleştirdi. Megasaray Otel, sosyal sorumluluk kapsamında Serik’te Eko Okul Projesini uygulayan ilk anaokulu olan Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar Anaokulu Eko-Okul projesine ortak ve destek oldu.

Öğretmenlerin deve sınavı Öğretmenlerin deve sınavı

Megasaray Otel’in Sürdürülebilirlik Grup İnsan Kaynakları Müdürü Latife Kozan - Kalite Müdürü Leyla Toprak Köse, Eğitim ve Gelişim Yöneticisi Emrecan Kırca, Psikolog ve Eğitim Görevlisi Ufukcan Arslan yaptıkları açıklamada şu bilgileri verdiler; “Gelecek nesillerin doğaya duyarlı, çevre sorunlarına çözüm üretebilen bireyler olmasını sağlamak bizim için çok önemli. Otel olarak çevre eğitimine, sürdürülebilirlik konusuna karşı çok duyarlıyız. Eğitime çok önem verip, gönüllü olarak okullarda uygulanan projelere destek oluyoruz. Bu işbirliğiyle çocuklara sürdürülebilirlik konusunda bilgi vermek ve onları motive etmek istiyoruz.”

Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar Anaokulu Müdürü Hasan Küçük ise şunları söyledi; “Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel’'in destekleriyle okulumuzda Eko Okul projesini uygulamaktayız. Birlikte yapacağımız etkinlikler için Eko Tim ekibi ve koordinatör öğretmenlerimiz heyecanla bekliyorlar.  Yaptığımız etkinlikler sayesinde çocuklar, doğaya ve canlılara daha duyarlı bir şekilde yaklaşıyorlar. Sürdürülebilir bir çevre için okulumuzda neler yapabiliriz konusunda istişarede bulunduk. Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel Genel Müdürlüğüne ve okulumuza gelerek bizleri onurlandıran ekibinize teşekkür ediyoruz.”

Küçük otel adına Grup İnsan Kaynakları Müdürü Latife Kozan'a teşekkür belgesi ve plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Megasaray Öğrencilerin 23 Nisan Coşkusuna Ortak Oldu

Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar Anaokulu Okul Müdürü Hasan Küçük ve Eko Okullar Programı proje Koordinatörü Müdür Yardımcısı Gülsüm Şık Gökçen ve beraberinde 4 sabahçı ve 4 öğlenci grup öğretmenleri ve Eko Tim öğrencilerimiz Megasaray Belek Club Otel’i ziyaret ettiler.

Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel sosyal sorumluluk “Eko Okullar Programı” kapsamında destek olduğu Serik Dr. Gülşen-Dr. Baki Özpınar Anaokulu ‘nu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ağırladılar.

Gökçen, “Küresel Modele Dönüşmüş Bir Program”

“Proje Koordinatörü ve Müdür Yardımcısı Gülsüm Şık Gökçen proje ile ilgili şu bilgileri verdi; “Eko-Okullar Programı, Avrupa Eğitim Programından geliştirilip ”Çevre Eğitimi” ve “Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim” konularında küresel modele dönüşmüş bir programdır. Programın Kökeni 1992 Rio Dünya Zirvesi’nin çıktılarından olan Gündem 21’e dayanmakta olup; ülkemizde ise 1995 yılından beri Eko Okullar Programı Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilmektedir. Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar. İlçemizde EKO OKUL Programını uygulayan tek anaokulu olmaktan dolayı gururluyuz. 2 Yıl “çöp-atık, Geri dönüşüm konusu" üzerine çalışmalar yapacağız. Çevre eğitimi ve Çevre Duyarlılığı konusunda okulöncesi dönemden başlayarak öğrencilerde çöp-atık geri dönüşüm konuları üzerine çeşitli etkinliklerle bilişsel, duyuşsak ve davranışsal kalıcı izler bırakmayı hedefliyoruz. Şimdiye kadar eko timimizle kendi geri dönüşüm kutularımızı tasarladık, geri dönüşüm malzemelerinden kumbaralarımızı, müzik aletlerimizi tasarladık, su ve enerji tasarrufu konusunda söyleşiler, dramalar vb. birçok etkinlik uygulamalarımızı öğrenci merkezli ve aktif katılımıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin örneğin Şubat ayı konumuz “Nasıl bir dünyada yaşamak istersin? Sorusunu yönelterek önce öğrencilerin düşünmelerini, planlama yaparak, problemlere çözüm yolları bulmalarını ve fikirlerini arkadaşlarıyla paylaşarak iletişim becerilerini geliştiriyoruz. Çizdikleri resimlerle de hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını geliştiriyoruz. Velileri de sürece dâhil ederek aylık broşürler hazırlayıp bilgilendirme yapıyoruz. Artık malzemelerle oyuncak yapımı çalışmasında orijinal ürünler tasarlayan veli ve öğrencilerimizi de kutluyoruz dedi. Ayrıca okulumuzda geri dönüşüm ve su, elektrik, kâğıt kullanımı konusunda da tasarruf sağlandığını belirterek sürece ortak olan ve okulumuza gelerek bizlere “sürdürülebilir bir gelecek ve çevre için” her konuda destek olacaklarını belirten Megasaray Hotels/Megasaray Club Belek Otel Genel Müdürlüğüne ve yetkililerine tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.”

Haber: Osman Türkçe

23 (4)23 (2)-123 (1)-1

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN