Pamuk küspesinin kapış kapış gittiğini açıklayan ANTBİRLİK Başkanı Yavuz; "Talep artışını fırsatçılığa çevirmedik. Aksine zorda olan çiftçi kardeşlerimizin menfaati için üretimi arttırıp çok düşük bir farkla satışa koyduk.'' dedi.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), bu yıl pamuk küspesi üretimini artırdı. Taleplere yetişmeye çalışan birlik, geçen yıl 8 bin ton işlediği pamuk küspesi üretimini bu yıl 12 bin tona çıkardı. Büyükbaş ve küçükbaş besiciliği yapan çiftçi; yüksek besin ve enerji değeri bulunan pamuk küspesine yoğun ilgi gösterdi. Yaşanan talep patlaması karşısında ANTBİRLİK yönetimi, pamuk çekirdeği için Ege ve Güneydoğu'ya yöneldi.

 

''Fırsatçılık yapmadık yapmayız''

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, pamuk küspesinde talep patlaması yaşadıklarını ve bunu para kazanmak için fırsatçılık yaparak fırsata çevirmediklerini aksine tüketici menfaatlerini düşünerek üretimi arttırdıklarına dikkat çekerek; ''Geçen yıl 78 TL olan 50 kilogramlık küspe çuvalının fiyatını bu yıl küçük bir farkla 80 TL yaptık. Amacımız fırsatçılık yapmadan ülke üretimine ve tüketime katkı sağlamak. Bölgemizde her yıl kurumumuza olan güven daha da güçleniyor. Marka hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Küspemiz piyasada altın değerinde ve kapış kapış gidiyor. Kurumsal yapımız bizi bir adım öne çıkarıyor ve çiftçilerimize karşı sorumluluğumuzu ikiye katlıyor.'' dedi.

Burdur, Isparta ve Afyon'a kadar piyasada yer edindiklerini açıklayan Yavuz, buralarda bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri ve köy kooperatifleri aracılıyla her çiftçiye rahatlıkla ulaştıklarını belirtti.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

Editör: Haber Merkezi