Merhum Hatice Uygur ve Hamza Uygur'a ithaf edilen Serik İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği'nin (İYAK) eğitim binası Pazar günü açıldı.

Serik İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği eğitim binasının açılış törenine İHH Başkan Yardımcıları Recep Güzel, Hasan Aynacı,Akdeniz dayanışma Platformu Temsilcisi ve Diyanetsen Antalya Başkanı Mehmet Yıldırım, Diş Hekimi İzzet Yılmaz, Bursa ve Konya arama kurtarma ekipleri temsilcileri, Alanya, Antalya, Manavgat ve diğer ilçelerden davetliler katıldılar.

İYAK Başkanı Ali Uygur yaptığı konuşmada İYAK'ın kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uygur 7 yıl önce amcasının oğlu Hamza Uygur'un nehirde boğulmasının ardından cesedinin 7 gün sonra anacak bulunduğunu belirterek ilk olarak o zaman bir arama kurtarma birimi kurmaya arkadaşları ile birlikte karar verdiklerini söyledi. Daha sonra İYAK'ı kurduklarını belirten Ali Uygur eğitim binası yapımı sırasında yaklaşık 40 gün önce kaybettiği eşi Hatice Uygur ile amcasının oğlu Hamza Uygur'un isimlerini eğitim merkezine verdiklerini belirtti.

İYAK Başkanı Ali Uygur'un duygu yüklü konuşması programı izleyenleri de ağlattı. Okunan Kuranı Kerim ve yapılan konuşmalar sonrasında İYAK Belek Şubesi eğitim binasının açılışı yapıldı. Açılışı Merhum Hatice Uygur'u babası ve Ali Uygur'un kayınpederi Ahmet Topaloğlu gözyaşları içinde dualar eşliğinde yaptı. Açılışı sonrası ise tüm katılımcıları yemek verildi ve yemek duaları yapıldı.

Daha önce Filistin, Somali, Lübnan ve Kenya'ya yardım malzemesi götürdüklerini, arama-kurtarma çalışmalarına katıldıklarını belirten İYAK Başkanı Ali Uygur, Serik İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği olarak yurt içi ve yurt dışında meydana gelebilecek afet ve yardım çalışmalarına her an katılabilecek şekilde eğitim ve donanıma sahip olduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi