İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran; “Sayın Meral Akşener Türkiye'nin umududur. Kendisi adım adım bütün Türkiye'yi dolaşıyor. Biz de onun talimatları ile ona ayak uydurarak Antalya’yı karış karış geziyoruz. İnsanlar umut görüyor. İlk sandıkta bu işi çözeceğiz.”

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran Serik’te basın mensupları ile bir araya geldi. Serik İşler Caddesinde bulunan Native Graund Kafede gerçekleştirilen basın toplantısında İl Başkanı Başaran’a İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, Antalya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Yılmaz, Abdil Sarı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Karacan eşlik etti.

Bodur; “Serik İyi Parti'nin dinamosu olacaktır.”

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan ev sahibi İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur şunları söyledi; “Antalya İl başkanlığımızın bir ay önce başlatmış olduğu 19 ilçede üye kayıtları ve esnaf ziyaretleri kapsamında il başkanımız Sayın Mehmet Başaran bugün ilçemize geldi. Gazipaşa ve Alanya’dan başlayarak Manavgat, Akseki, Gündoğmuş bölgelerini bitirdiler bugün de il başkanımız, il yönetim kurulu üyelerimizle, meclis üyelerimizle, teşkilatımızla birlikte esnaflarımızı, Cuma Pazarımız ziyaret edeceğiz.

Öncelikle sizlere huzurunuzda Sayın Başkanımızı kutluyorum. İl başkanımızın önderliğinde 19 ilçemizle birlikte Antalya İl Teşkilatımız tek vücut olarak, yönetimiyle bütün teşkilat mensuplarımıza Belediye Meclis üyelerimizle üyelerimiz de partilerimiz de birlikte ayakta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hep birlikte inşallah Antalya'da İYİ partimizi bir parti yapacağız. Serik ilçemiz de Antalya'da İyi Parti'nin dinamosu olacaktır.”

“Türkiye'de özgür basın göremiyorum”

Gazetecilere açıklama yapan Başaran, Türkiye’de özgür basın göremediğini söyleyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Yerel basın mensupları arkadaşlarımız sizlere öncelikle çok teşekkür ediyorum konuşmama basınla ilgili başlamak istiyorum. Maalesef ben Türkiye'de özgür basın göremiyorum yerel basınımız ayrı tutuyorum.”

“Cumhuriyeti kuran Atatürk’e lanet okunuyor”

“19 yıllık AKP iktidarının sonunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen tek adam yönetiminin bu ülkeye yaramadığı ve ülkenin sorunlarını çözemeyeceği herkes tarafından görüldü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Devletimiz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tarif edilir. Ancak bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e hakaretler ediliyor, lanetler okunuyor.

Siyasilere saldırılar, baskınlar oluyor. Daha dün İzmir'de bir parti il binası basıldı bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e geçtiğimiz günlerde Rize'de bir saldırı oldu.”

“Kim ne yaparsa yanına kar kalıyor.”

“Ben 60 yaşını geçtim birçok siyasi parti lider ve siyasetçileri tanıştım ülkeye hizmet eden bütün siyasilere tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. Ancak ben geride kalan 50-60 yılda böyle bir baskı, siyasilere saldırı gibi şeyler görmedim. Geçmiş dönemlerde geçmiş iktidarla de hükümetlerde hiçbir zaman siyasilere saldırı görmedik. Bunlar neden oluyor çünkü demokrasi, siyaset, hukuk işlemiyor. Kim ne yaparsa yanına kar kalıyor.”

“Turizm esnafı siftah yapamaz halde”

Son 1,5 yıldır yaşadığımız pandemi döneminde ise eğitim ekonomi tamamen bitti. Ordumuz ne durumda bilemiyoruz. Bana göre bu tek adam yönetimi bu gemiyi batırdı. Demokrasi, hak, hukuk ve sistem yürümeyince ekonomi çöktü. Antalya'da turizm esnafı siftah yapamaz halde. Aynı şekilde Turizm çalışanları işsiz kaldı. Hayvancılık yapan çiftçilik yapan esnaf olan herkes zor durumda yaşamaya çalışıyor. Borcu olanlara kredi verilmiyor. Borcu olmayan zaten krediye ihtiyacı yok ki. Kredi ihtiyacı olana verilir. Esnaf her gün zarar ediyor. İnsanlarımız evlerinde mağdur durumda. Açız diyen insanlara nankör deniliyor. Milletten helallik isteniyor. Genel başkanımızın dediği gibi helallik sandıkta istenir.”

“Meral Akşener Türkiye'nin Umududur”

“Edirne'den Antalya'ya kadar bütün sahillerde bir masa boyutunda yerleri bile batan gemilerin malları şeklinde bir yağma var sanki. Seriklilerin denize girdiği plajlar gasp edildi bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yapacağız. Bu işlere dur deme zamanı geldi. Öyle de olsa böyle de olsa bu sandık bu milletin önüne gelecek. Bu seçimlerde insanlar hakkını vereceğine ben inanıyorum. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener Türkiye'nin umududur. Kendisi adım adım bütün Türkiye'yi dolaşıyor. Biz de onun talimatları ile ona ayak uydurarak Antalya’yı karış karış geziyoruz Antalya'nın her ilçesinin her köyünün her köşesine gideceğiz. Partimize yoğun katılımlar var. Artık insanlara yeni yeni bir cesaret geldi. Yeni yeni partimize işadamları esnaflar, insanlar akın akın üye oluyor. İnsanlar umut görüyor. İlk sandıkta bu işi çözeceğiz. Bu köprüden önce son çıkış.”

“İyi Parti Antalya’da Yüzde 28”

Başaran gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi; “Şu anda Antalya genelinde iyi parti üye sayımız 21 bini aşmış durumda hedefimiz yılsonuna kadar 30 bini aşmak. Ben Antalya'da İyi Parti’nin birinci parti olacağına inanıyorum. Son yaptığımız ankette Antalya’da İyi Partimizin oyları 28'in üstündeydi. Bugün oldukça yüksek oranda kararsızlar oyu var. Türkiye'de yapılan bütün anketler bunu gösteriyor. Kararsız oyların büyük çoğunluğunun partimize ve İttifaka geleceğine inanıyorum. Ben İyi Parti olarak Türkiye'de birinci parti olacağımıza inancım sonsuz. Çünkü mevcut baskılardan korkulardan dolayı vatandaşlar anketlerde bile oy veremiyor. Parti açıklamıyor sadece oy vermeyeceğim yine kararsızım diyor.”

“CHP ile İttifakta bir sıkıntımız yok.”

CHP ile İyi Parti’nin ittifakının Antalya’da nasıl gittiği ile ilgili soru üzerine Başaran; “Antalya'da CHP ile Türkiye'ye örnek bir ittifakı sürdürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İttifakta bir sıkıntımız yok. Şu anda Antalya'da ilçelerindeki tüm CHP'li Belediyelerde başkan danışmanı bir masamız var CHP'nin tüm ilçelerde iyi Parti'nin bir masası var 19 ilçede ittifakta bir sorun yok.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi