YEREL seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı 2'nci kazanan CHP'li Muhittin Böcek, mazbatasını törenle aldı. Törende konuşan Böcek, “19 ilçemizin 16'sını kazandık ancak İbradı, Gündoğmuş, Kumluca'yı da partili belediye başkanımız gibi göreceğiz. Hepsini kendi belediyemiz gibi göreceğiz" dedi.

Cem Kotan Mazbatasını Aldı Cem Kotan Mazbatasını Aldı

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'nin adayı Muhittin Böcek, oyların yüzde 48.60'ını alarak kazandı. 4 dönem Konyaaltı Belediye Başkanlığı yapan Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda da 2'nci dönemine başlamış oldu. Böcek, bu sonuçla birlikte 1993 yılında büyükşehir belediyesi olan Antalya'da ilk defa 2 dönem üst üste belediye başkanlığı kazanan ilk isim oldu.

Böcek, seçimin ardından mazbatasını Antalya Adliyesi'nde gerçekleştirilen törenle İl Seçim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüştekin'in elinden aldı. Mazbatasını alan Böcek, “4 dönem ilçede, 2 dönem üst üste büyükşehir mazbatamızı aldık. Bize oy veren, vermeyen herkesin emrinde olacağım. 2 milyom 696 bin vatandaşımıza, 25 milyona yakın yerli yabancı misafirlerimize, kimseyi ötekileştirmeden herkese hizmete devam edeceğiz. 19 ilçemizin 16'sını kazandık ancak İbradı, Gündoğmuş, Kumluca'yı da  partili belediye başkanımız gibi göreceğiz. Hepsini kendi belediyemiz gibi göreceğiz. Seçim sürecinde araçlara rahatsızlık vermiş olabiliriz, rahatsız ettiklerimizden özür dilerim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu görevi bana layık gören Antalyalılara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasının ardından Böcek, kendisine eşlik eden CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Cavit Arı, Sururi Çorabatır ile fotoğraf çektirdi.  DHA

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN