Serik’i 5 yıl yönetecek yeni meclisin ilk toplantısı Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul başkanlığında yapıldı.

Serik Belediye Meclisi 2024 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinde yeni seçilen Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul başkanlığında yapıldı. Serik Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına CHP’den 20, AK Partiden 5, MHP den 5 ve İYİ partiden 1 meclis üyesi katıldı.

Whatsapp Image 2024 04 14 At 14.39.37

Başkan Kumbul, “Hepimiz Serik İçin Çalışacağız”

Meclisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul şunları söyledi; “İlk meclis toplantımız hayırlı olsun. 31 Mart seçimlerimizi yaptık ve meclisimiz 4 farklı partiden oluştu. Ancak hepimizin ortak paydası var o da Serik. Hepimiz Serik için çalışacağız.

Serik Rengârenk Oldu Serik Rengârenk Oldu

Hepinizi tanıyorum, tanışıyoruz, çeşitli dostluklarımız var. Bizler yanlışa yanlış, doğruya doğru demeyi bilen insanlarız. Tabii burada her birimiz 5 yıl boyunca emanet olarak oturuyoruz. Halkımızın bize verdiği emaneti güzel bir şekilde temsil edeceğiz. 5 yıl sonra da bu emaneti şerefle tertemiz bir şekilde halkımızın işaret ettiği kişilere devredeceğiz. Bunun da bilinci içerisinde olduğumuzu biliyorum.”

Whatsapp Image 2024 04 14 At 14.39.36

“Sizleri Bir Takım Olarak Görüyorum” 

“Şimdiye kadar Serik’e hizmet etmiş bütün belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşayanlara da Allah'tan sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Ben sizleri açıkçası farklı siyasi partilerin grupları olarak değil Serik’i hep birlikte yöneteceğimiz bir takım olarak görüyorum. Hep birlikte güzel hizmetlere vesile olacağımızın inancı içerisindeyim. Bizim dönemimizin ilk, yılın 4. Toplantısında alacağımız kararların ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

25 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda, Meclis başkan vekilleri, encümen üyeliği ve komisyon üyeliği seçimleri yapıldı. Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul’un teklifi ile komisyonlara her partiden üye seçilmesine karar verildi. Böylece 5 kişilik komisyonlara, 3 CHP, 1 AK Parti ve 1 MHP’li meclis üyesi seçildi.

Yapılan seçimlerde 1. Başkan vekilliğine CHP’li meclis üyesi Ergüven Yılmaz, 2. Başkan vekilliğine CHP’li meclis üyesi Mehmet Balık seçildi. Belediye encümen üyeliğine 1 yıllığına ise Mustafa Kök, Rafet Yıldırım ve Mehmet Küçükkurt seçildi.

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın faaliyet raporları oy birliği ile kabul edildi. Tapu’da yapılacak iş ve işlemleri ile denge tazminatı sözleşmelerinin imzalanması için Başkan’a oy birliği ile yetki verildi.”

Haber: Osman Türkçe

İhtisas Komisyonları Şu İsimlerden Oluştu

1-682-45

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN