Seçim sathı mahalline girdik. 60 gün sonra yapılacak olan 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Genel Seçimlerinde Milletvekilliği için isimler ve adaylar da hızla açıklanmaya başladı.

Ak Parti Antalya ile ilgili olarak parti kulislerinden edindiğimiz bilgiler ve Abdülkadir Selvi'nin köşe yazısında yazdıklarını birleştirince ortaya köşe yazımızın başlığı ‘Çavuşoğlu Liste Başı (Mı)?' Tespiti ya da sorusu ortaya çıkıyor.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi 10 Mart 2023 Cuma günü, ‘Bakanlar Liste Başı' başlıklı yazısında şu cümleleri kurmuştu: ‘AK Parti'de bakanların milletvekili olması yönünde bir eğilim var. Bakanlar illerinde liste başı olacak. Geçen seçimde Mevlüt Çavuşoğlu, Süleyman Soylu, Abdülhamit Gül ve Berat Albayrak milletvekili seçilmiş ancak ‘Kabine'ye girince milletvekilliğinden istifa etmişti. Bakanların milletvekili adayı olmak için istifa etmesine gerek yok. Bakanlar seçildikten sonra tekrar Kabine'ye girerlerse milletvekilliğinden istifa edecekler.'

Antalya'nın Önemli İsimleri

Bizim de Ak Parti'nin ‘yukarılarından' ve kulislerden edindiğimiz bilgilere göre Ak Parti'nin kurucularından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Antalya'dan liste başı olacağı yönünde. Yine Antalya'nın bir diğer Bakanı Serik delegesi de olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da var. Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, partinin genç ve önemli isimi, önceki dönem il başkanlarından mevcut milletvekili Mustafa Köse'nin ise listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

12 Ocak 2023 tarihinde milletvekili adaylığı için istifa eden bir önceki Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın de listede olacağı bekleniyor.

Tatbikî Antalya Ak Parti denince hem 2 defa Büyükşehir Belediye Başkanlığı hem milletvekilliği yapmış isim Menderes Türel'i de unutmamak gerekiyor.

Listeye bu 5 isim de girerse Ak Parti'nin Antalya'daki etkin isimlerinin hepsi bir arada listede yer almış olacaklar.

Kadın Adayları ve Mevcut Vekiller:

İyi Parti'den seçildikten sonra Ak Parti'ye geçen Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal'ı kadın kontenjanından unutmamak gerekiyor.

Ak Parti'nin Batı Antalya'daki tek milletvekili Atay Uslu, İbrahim Aydın, Kemal Çelik ve Sena Nur Çelik te şu anda mevcut olan diğer milletvekilleri.

Ak Parti'de sadece mevcut vekiller ya da partide daha önce farklı görev almış isimler yok. Yeni isimler de arka arkaya adaylıklarını açıklayarak siyaset giriş yapıyorlar.

Her partide olduğu gibi hızla yaklaşan seçim için Antalya'dan listeler hangi isimlerin hangi sıralardan gireceği büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.

Haber: Osman Türkçe
Editör: Haber Merkezi