Ağır toplarını sahaya süren Cumhur İttifakı Serik'te adeta gövde gösterisi yaptı.

Cumhur İttifakı ilçe başkanları birlik ve beraberlik mesajı verirken; ‘nifak’ sokmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerinin altını çizdiler.

 

Serik'te Siyaset Renkleniyor Serik'te Siyaset Renkleniyor

Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti ve MHP'nin ilçe başkanlarının ev sahipliğinde her iki partinin belediye başkanı aday adayları, meclis üyeleri kahvaltıda bir araya geldiler ve basınla buluştular.

 

‘Cumhur Heyeti’ önce hep birlikte yapılan kahvaltı yapıp sohbet ettikten sonra Serik'te esnafları ve iş yerlerini selamladılar, vatandaşlarla istişarelerde bulundular. Cumhur İttifakı üyeleri adeta Serik'te gövde gösterisi yaptılar.

 

‘Gövde gösterisi yaptılar’ sözümüz boşuna değil. Çünkü 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde hem AK Parti’den hem de MHP'den aday adayı olan isimler her iki partinin de Serik'te dünden bugüne gelen ağır topları olarak göze çarpıyor.

 

Ağır Topları Sahada

AK Parti ve MHP'nin Serik'te ve çevresinde bilinen bütün ağır topları, ağır isimlerinin tamamı neredeyse aday adayı olmuş durumda.

Bu isimleri yan yana getirdiğiniz zaman oldukça güçlü bir ‘kadro’ ortaya çıkıyor.

Bu isimler kim diye şöyle bir bakalım isterseniz:

AK Parti Serik Kurucu İlçe Başkanı, 25. ve 26. dönem Antalya Milletvekili Adayı olan Diş Hekimi İzzet Yılmaz, 2009 seçimlerinde Serik’in 10 belediyesinden 5'ini kazanan MHP'nin o dönem İlçe Başkanı ve Kasım 2015 seçimlerinde MHP Antalya milletvekili adayı olan Avukat Mehmet Cüneyt Güzel.

Mart 2014 seçimlerinde Serik Belediyesi’ni ilk defa AK Parti'ye kazandıran ve 2014-2019 döneminde Serik Belediye Başkanlığı yapan AK Partili Prof. Dr. Ramazan Çalık.

2018 milletvekili seçimlerinde MHP Antalya milletvekili adayı olan; 2019-2023 tarihleri arasında Serik Belediye ve Antalya Büyükşehir Meclisi üyeliği, Serik Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Ziya Yıldırım.

2009’da İl Genel Meclisi Üyesi seçilen, iki farklı dönemde (2004-2009 ve 2019-2023) AK Parti Serik İlçe Başkanlığı yapan, 1 Aralık 2023’te ilçe başkanlığının istifa ederek Belediye Başkan aday adayı olan Hasan Yıldırım.

Önceki dönem MHP Serik İlçe Başkanlarından ve 14 Mayıs 2023 seçimlerinde listeye girerek 28. Dönem MHP Antalya Milletvekili Adayı olan Ahmet Ali Coşkun.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı, ATSO Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı.

Hem 2014-2019 döneminde hem 2019-2024 döneminde MHP'den Serik Belediye Meclis üyeliği görevini seçilen Mustafa Alkan.

AK Parti'nin önceki dönemlerde 2 dönem Belek Belediye Meclis Üyeliği yapan Bülent Aydın.

MHP'nin önceki dönem Serik İlçe Başkanlarından Hüseyin Yılmaz.

2019'da AK Parti’den Serik Belediye Meclisi Üyesi olarak seçilen ve bugüne kadar bu görevi sürdüren Avukat Ramazanda Dolay.

2 dönem üt üste Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak seçilen ve bu görevi yürütürken istifa ederek MHP'den Serik Belediye Başkan aday adayı olan Recep Savaş.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Serik Belediyesi Meclisi üyesi seçilerek 2019-2024 döneminde belediye meclis üyeliği yapan Levent Konur.

Serik'in sevilen, genç ve başarılı akademisyenlerinden Doç. Dr. Veli Vural.

İş insanı Mustafa Yılmaz.

 

‘Nifak!’

Cumhur İttifakı’nın buluşmasında ev sahipliliği yapan AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker ve MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet konuşmalarında birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar.

Ancak;

Her iki başkanın da konuşmalarında söyledikleri bir söz dikkatimizi çekti: ‘Nifak’

MHP Başkanı Üstünmet konuşmasında , ‘Buradaki en önemli şey her zaman belirttiğimiz gibi içimize nifak sokmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz.’ derken;

AK Parti Başkanı Söker, ‘İnşallah bizim bu birlikteliğimize, beraberliğimize en ufak bir leke sürmeden, bir nifak sokmadan…’ dedi

Her iki başkanın aynı toplantıda arka arakaya söyledikleri bu sözler acaba bir yerlere mesaj niteliğinde mi?

Ya da başkanlar bunda sonra yaşanacak aday açıklanması ve meclis üye listeleri süreçlerinde bir ön alıma mı yapıyorlar?

Çünkü siyasette ön alma çok önemlidir!

 

Seçim süreci ilerliyor ve hep birlikte izliyoruz gelişmeleri takip ediyoruz.

Bugün ağır toplarını sahaya sürerek Serik'te gövde gösterisi yapan Cumhur İttifakı ile ilgili vatandaşların düşüncesini de merak etmiyor değiliz… Osman Türkçe

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN