Seçimlerin her zaman bir başka yaşandığı Serik'te çok partili demokrasi tarihi boyunca her zaman olduğu gibi yine demokrasi şöleni yaşanıyor.

31 Mart 2019 Pazar günü tüm ülkede olduğu gibi Serik'te de vatandaşlar sandık başına gidecek ve gelecek 5 yılda mahalle, ilçe ve illerini yönetecek kadroları seçecekler. Serik'te 89 bin 526 seçmen 290 sandıkta oy kullanacak. Antalya'da ise 1 milyon 707 bin 819 vatandaş sandık başına gidecek. Geçtiğimiz 2018 yılı Kasım ayında hızlanmaya başlayan siyasi kulisler aday adaylarının belli olması ile daha da artmıştı. Aralık ayında belli olmaya başlanan Belediye Başkan adayları ile birlikte Serik'i saran seçim ve demokrasi heyecanı bu yılın Ocak ayında kesinleşen başkan adayı isimleri ve hemen akabinde Şubat ayında seçim kurullarına verilen belediye meclis üye aday listeleri ile zirveye çıkmaya başladı.

Belediye Başkan adayları ve meclis üye listelerini belli olması ile birlikte daha önceden başlayan seçim kampanyaları da hız kazandı ve Serik'te tam bir demokrasi şöleni havası yaşanmaya başladı. Partilerin ve adayların, iş yerleri ve eve ziyaretleri, mahalle toplantıları ve mitingleri ile seçim ofislerindeki heyecanlı ve coşkulu kalabalıklar Serik demokrasi tarihine yazıldılar.

Muhtarlar da Demokrasi Şölenine Renk Kattılar

Burada çok önce başlamış ve aylardır hareketli olan muhtar adaylarını da anmadan geçmemek lazım. Muhtar adayları da gerçek anlamda bu seçimde önceki yıllar oranla siyasi partiler ve belediye başkan adayları kadar dolu dolu bir kampanya yürüttüler. Onlar da Serik demokrasi şölenin ayrı bir renk kattılar. Bazı mahallelerde sayıları iki elin parmaklarını bulan muhtar adayları da başkan ve meclis üyesi adaylarına taş çıkartacak kadar ilginç kampanya ve çalışmalarda bulundular.

Serik demokrasi tarihine çok güzel renk katan, güzel bir kampanya yapan tüm belediye başkan adaylarına, belediye meclis üyesi adaylarına, tüm siyasi partilere, tüm muhtar adaylarına teşekkür eder başarılar dileriz.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin Serik'e, Antalya'ya ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını temennin ediyoruz.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi