Afetlerde ‘Geçmiş Olsun’ dememek için; iş işten geçemden önlem alınmalı.

Yağışların gelmekte olduğu şu günlerde başta DSİ yetkililerine, Antalya Valiliği’ne, Belediyelere, ilgili tüm birimlere Serik özelinde ve Antalya genelinde derelerin, su kanallarının, bakımlarının yapılması; taşkına sebep olabilecek her türlü engelin ortadan kaldırılması için bir çağrı yapıyoruz.

“Afetlerde ‘Geçmiş Olsun’ dememek için iş işten geçemden önlem alınmalı” düşüncemizle bu çağrının dikkate alınmasını bekliyoruz.

Herkesin Sorumluluğu Var

Felaketler sonrası elbette ‘geçmiş olsun’a gideceğiz bu insani vazifemiz. Ama sayın siyasiler ve yetkililer; önce mümkün olan tüm önlemleri almak için çalışmak ve emek vermek gerekmiyor mu? Sizce her türlü önlemi aldıktan sonra tevekkül değil midir doğru olan?

Bu konuda Merkezi Hükümet, ilgili bakanlıklar, iktidar-muhalefet tüm Antalya milletvekilleri, il ve ilçe parti başkanları, tüm siyasileri, mülki idare amirleri, belediyeler, tüm ilgili birimler ve STK’lar hepsi taşın altına elini koymalı çünkü hepsinin sorumluluğu ve görevleri var.

Yağış Berekettir; Önlemimizi Almak Kaydıyla…

Doğal afetler bütün dünyanın bir gerçeği. Doğal afetleri önleyemeyiz ama afetlerin felaketlere dönmemesi için çeşitli önlemleri gelişmiş ülkelerde olduğu gibi alabiliriz.

Çünkü her doğal afette olduğu gibi şiddetli yağışlar, seller ve su taşkınları sık sık can ve mal kaybına yol açtıkları gibi milli ekonomiye de büyük zarar verebiliyorlar. Afetlerden sonra oluşan maddi zararlar milyonlarca lirayı bulabiliyor. Afetlerin zararlarını azaltıcı projeler ise bu miktarların çok daha altında gerçekleşebilir.

Afetlerin bir felakete dönmesini önleyici projeler geliştirip önlemleri hayat geçirebilirsek hem vatandaşların can ve mal güvenliği sağlanabilir hem de milli ekonomiyi etkileyen kayıpların önüne geçilebilir.

DSİ’nin Altını Çiziyoruz

Son olarak Sayın DSİ yetkililerinin özellikle altını çiziyorum. Hem Serik özelinde hem Antalya genelinde!

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin Antalya ve Serik bölgesinde yaşanması muhtemel sel ve su baskınlarına karşı tedbir alınması konusunda gerekli talimatları verdiği muhtemeldir!

Sayın Devlet Su İşler Genel Müdürü DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca’ını ve Genel Müdürlüğün, Sayın DSİ 13. Bölge Müdürü Özhan Erdanışman ve müdürlük birimlerinin bu konuda görevlerini en iyi şekilde yerlerine getireceklerine inanıyoruz, bekliyoruz ve takip edeceğiz…

Haber-yorum: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi