Bugün gazetemizin manşet haberinde yer verdiğimiz, ‘Eski Hastanenin Yerine Sağlık Kompleksi Yapılacak’ başlıklı haberimiz bize göre Serik adına hem önemli hem de güzel bir proje.

Sağlık yatırımının fonksiyonel önem haricinde özellikle 15-16 yılı aşkın süredir boş duran uzun yıllar Serik’e hizmet etmiş olan eski hastane arsasının değerlendirilmesi gerçekten önem arz ediyor.

Çünkü uzun zamandır atıl olan ve Serik kamuoyunda ne yapılacağına bir türlü karar verilemeyen 9 dönümü aşkın bu alana şimdi ilçenin ihtiyacı olan sağlık projesi yapılacak.

23 Kasım'da yani önümüzdeki hafta yapılacak olan ihale sonrasında yaklaşık 15 aylık süre içerisinde tamamlanacak olan 6 katlı sağlık kompleksinde; Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, 12 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yer alacak.

Kamu yatırımları için arsa sıkıntısı çekilen Serik'te 9 bin metrekareyi aşkın böyle bir alanın uzun yıllardır boş durması herkesi üzüyordu. Ancak şimdi Serik’in merkezindeki bu alan değerlendirilmiş olacak. Böylelikle sağlık projesi hem ilçenin hem de çevre bölge halkının hizmetine sunulacak.

8. SHM Serik’e Yapılacak

Bu yatırımlar içerisinde yer alan Sağlıklı Hayat Merkezi Sağlık Bakanlığı tarafından yeni sayılabilecek bir uygulama.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre şu anda ülkemizde 2016 adet Sağlıklı Hayat Merkezi bulunuyor. Antalya’da bulunan 7 adet SHM’den sonra 8. Merkez de bu proje kapsamında Serik’e yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ile ülke genelinde aile hekimliği hizmetlerini desteklemeyi, hastaneye yığılmanın önüne geçmeyi, sigara vb. maddelerin yol açtığı sağlık riskleri ve obezite ile mücadele etmeyi, toplumun yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladığını belirtiyor.

Sağlık kompleksi yatırımı olarak isimlendirdiğim bu 4’lü projenin Serik’e ve halkımıza hayırlı olmasını dilerken emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi