Elektrik faturaları Serikli vatandaşları da çarpmaya başladı. Vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.

Geçtiğimiz yıl sonunda 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olacağı açıklanan elektrik zamları ile donatılmış elektrik faturaları gelmeye başladı. Evlere ve işyerlerine gelen faturalar 30 yıl sonra karla karşılaşan ve kar sevinci yaşayan Seriklilerin ceplerini ve kalplerini yakmaya başladı.

Siyasiler Üst Makamlara İletiyorlar

Bir kısmı Aralık ayının sonunda zamsız; bir kısmı ise Ocak ayında zamlı olarak okunan elektrik faturalarının önümüzdeki Şubat ayından itibaren daha da kabarık olarak geleceği beklentisi tüketicilerde hakim olmuş durumda. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Serik’te de çarpmaya başlayan elektrik faturaları için Serikli vatandaşlar hem konutlarda hem de işyerlerinde bir çözüm bulunmasını beklediklerini ifade ediyorlar.

Siyasilere telefonlarla ya da şahsen ulaşan Serikliler talep ve şikayetlerini özellikle AK Partili siyasilere iletiyorlar. Edindiğimiz bilgilere göre siyasiler de bu konuları yukarıya daha üst makamlara hızlı bir şekilde iletiyorlar.

Tüketim limitleri değişmeli beklentisi

Vatandaşlar özellikle tüketim limiti ile ilgili bir düzenleme bekliyorlar. Bilindiği gibi yeni sistemde tüketim limitlerine göre fiyat faturalandırılması yapılıyor. Vatandaşların beklentileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in 3 gün önce bir haber kanalında canlı yayını yaptığı açıklama ile ilişkili.

Bakan Dönmez, ‘150 Kilovatsaat Kalacak Diye Bir Kaidemiz Yok’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı programda; “Tüketim limitine ilişkin gerçekten ihtiyaç varsa değişikliğe gidebiliriz. 150 kilovatsaat kalacak diye bir kaidemiz yok” demişti. Bakan Dönmez kademeli elektrik faturalandırması ile ilgili olarak şunları ifade etmişti; “Kademeli elektrik, kademeli faturalandırmada temel amacımız özellikle dar gelirli ailelerin, zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kademe oluşturalım. Burada da sübvansiyon söz konusu. Ortalama 90-100 metrekarelik evde elektrikli cihazlarını çalıştırabilecekleri hesaplama yapıldı. Türkiye genelinde hanelerde üretilen toplam elektrik miktarı ve konut sayısını karşılaştırdık. 140-150 kilowat saat çıktı. Biz de bunun üzerine 150 kilowat saati belirledik. Çoğunlukla olumlu tepkiler var. Hali vakti yerinde olan vatandaşlarımız burada ekstra bir desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız değil. Bizim dar gelirli ailelere ne yapabiliriz konusu var. Düzensiz geliri olan, asgari ücretin altında olan hanelere verdiğimiz başka destekler de var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla. Diyelim ki 150 kilowat saat tüketmiş, onu devlet vakıflar üzerinden karşılıyor.”

Tüm Türkiye'nin de olduğu gibi Serik'teki vatandaşlar beklentisi de 150 kilovat saat sınırının 250, 300 350 kilovatsaat sınırlarına kadar yükseltilmesi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi