haber-yorum: Osman Türk

Herkes tarafından kabul edilen ve dile getirilen bir şey var; Serik Belediyespor Serik’in ortak değeri olduğu. Bu ortak değer Serik Belediyespor uzun yıllardır finansman ve para sıkıntısı çekmektedir. Serik gibi genç ve çocuk nüfusunun yüksek olduğu bir bölgede gençlerimize ve çocuklarımıza spor yaptırmak için Serik Belediyespor'un sadece futbol değil birçok branşta; voleybol, basketbol, atletizm, atıcılık, yüzme, güreş, bisiklet vb. birçok branşta takımlar kurması yüzlerce binlerce çocuğumuza ve gencimize spor yaptırması en önemli hedef olmalıdır.

Tabii bunun içinde Serik Belediyespor'un düzenli bir finansman akışına ve düzenli gelire sahip olması gerekmektedir.

İşte başlıkta gördüğünüz gibi ‘Serik Belediyespor'un geleceğini kurtaralım’ demekle aynı zamanda Serik’te yaşayan gençlerin ve çocukların geleceğine de olumlu bir katkı yapmak amacındayız. Peki Serik Belediyespor'un geleceği nasıl kurtaracağız?

Bizim önerimiz Belek Turizm Merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir imar planı değişikliği ile ilgili. Belek ve Kadriye bölgelerini kapsayan bu imar planı değişikliği şu anda Serik Belediyesi’nin 2. Katında ilan panosunda askıda bulunuyor. Konuyu merak eden okuyucularımız 31 Ağustos 2021 tarihine kadar askıda kalacak olan bu plan değişikliğini oradan inceleyebilirler.

Bu plan değişikliğinin içinde yer alan bölümlerden bir tanesi çok uzun yıllardır Belek’te hizmet veren eski PTT binasının arazisi. Kısa süre önce Belek PTT başka bir yere taşındı. Yaklaşık 6 ila 7 dönüm olduğu belirtilen eski Belek PTT arazisi ise boş kaldı. İşte bu alan şimdi bu planda dahil edilmiş görünüyor.

Bizim naçizane önerimiz bu planda yer alan yaklaşık 7 dönüm olduğu belirtilen eski PTT binasının arazisinin Serik Belediyespor’a tahsis edilmesi.

Bu tahsis sonrasında eğer bu önerimiz hayata geçirilebilirse o olan yapılacak olan işyerleri ve konutlar kira ve benzeri gibi gelirleri ile parasal sorunları tamamen çözmüş, finansal sorunu kalmamış olan Serik Belediyespor Kulübü’nde futbol dahil en az 10 tane spor branşında binlerce Serikli gencimizin, çocuğumuza önünü açmış olacağız.

Böylece Serik Belediyespor Kulübü finansal ve kurumsal bağımsızlığı kazanmış, kimseye muhtaç olmadan Serik'te yaşayan herkesin ve Antalya'nın ortak bir değeri olarak çocuklarımıza ve halkımıza hizmet edebilecektir.

İşte hep birlikte bu önerimizi hayata geçirebilirsek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği Serik’te ‘Zeki, çevik ve ahlaklı’ sporcular yetiştirilmesinin önü açılacaktır.

Ben naçizane; iktidarı, muhalefeti ile bütün siyasetçileri, Antalya milletvekillerini, özellikle sivil toplum kuruluşlarını, yöneticileri ve bütün kamuoyunu bu konu ile ilgili tartışmaya ve destek olmaya davet ediyorum.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi