31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan, belediye başkanlığı, meclis üyeliği, muhtarlık ve azalık için Serik’te yüzlerce ismin aday adayı olacak.

 

Yaklaşan Mahalli İdareler Seçimleri için Serik'te 'Hizmet Aşkı' ile yüzlerce Serikli vatandaş yerel yönetimlerin çeşitli kademleri için aday ya da aday adayı olmaya başladılar. Belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, muhtarlık ve azalık için hareket geçip çalışan ya da hazırlık yapan adaylar mevcut.

 

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Serik’te 7 parti belediye başkan adayı ve meclis listesi çıkarmıştı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde de 7 parti adayı olacağını kabul edersek bağımsızlar hariç 7 belediye başkanı adayı seçimlerde yarışacak. Bu hesaba göre 31 üyeli Serik Belediye Meclisi için ise toplam 217 kişilik aday listeleri oluşacak.

Şu ana kadar Ak Parti’den 10, CHP’de 4, MHP’den 4 İyi Parti’den 1 kişi aday adaylığı içi başvurdu. Ak Parti ve CHP’de başvuru süreci geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Ancak MHP’de süreç 15 Aralık Cuma günü İyi Parti’de ise 22 Aralık Cuma günü sona eriyor. Diğer partilerde ise süreç devam ediyor.

Bütün bu hesaplara göre Serik’te belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı için binli rakamlara yakın adaylık beklentisi olan kişi sayısına ulaşılıyor.

Bununla birlikte 66 mahallede muhtar adayları; ayrıca bu adayların 4 asil 4 yedek azaları ile birlikte büyük bir kitle seçimi bekliyor.

Sonuç olarak belediye başkanlığı, meclis üyeliği, muhtarlık ve azalık için aday ya da aday adayı olanları ve olacaklar da hesap edersek tahmini olarak Serik'te bin 500-2 bin kişilik bir 'aday ve aday adayı' sayılarına ulaşabiliriz.

 

Bu tahminin rakamlar gerçek anlamda bir ilçe için büyük ve önemli rakamlar. Çünkü bu kadar insan Serik'e hizmet için çırpınacak. Serik'ten bu kadar aday profili çıkması Serik'in demokrasiye ve Cumhuriyete ne kadar güçlü vurgu yaptığının da bir göstergesi olarak ortaya çıkmakta.

Serik'te Siyaset Renkleniyor Serik'te Siyaset Renkleniyor

 

'Hizmet Aşkı' ile yola çıkan her aday ve aday adayını tabi ki medeni cesaretlerinden dolayı kutluyoruz ve 31 Mart 2024 tarihinde sona erecek olan bu yolculuğun tüm adaylar, Serik ve Serikliler için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

 

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN