Çandır ŞÖMSK Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 9 Mayıs Pazartesi günü öğrencilerin hazırladığı birbirinden ilginç ve özgün 27 projeyle gerçekleşti. Fuarda ayrıca Görsel Sanatlar, Sosyal Bilgiler, Teknoloji Tasarım çalışmaları sergilendi.

Çandır ŞÖMSK Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışını Serik Kaymakamımız Dr. Rıfat Altan'ın yaptı. Bilim fuarına Serik Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudandaire müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldılar. Kaymakam Dr. Rıfat Altan Bilim Fuarında yer alan tüm proje ve eserleri uzun süre tek tek inceledi ve sunumlarını dinledi ve öğrencileri başarılı bulduğunu belirtti. Daha sonra sergi alanına kurulan geleneksel yörük çadırında misafirlere gözleme ve ayran ikramı yapıldı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı proje yürütücüsü Fen Bilimleri öğretmeni Erdal Taşgın ve ortaokulun tüm öğretmenleri bilim fuarının başarılı geçmesinde ciddi çaba gösterdiklerini belirten Çandır ŞÖMSK Ortaokulu Müdürü Ahmet Acarer; ''Öğrencilerin bilimsel çalışmalara ilgi ve çabaları ise övgüye değer. Çok güzel bir idare ve öğretmen kadromuz var. Birlik duygusuyla inşallah birçok akanda örnek çalışmalar sergileyeceğiz'' dedi.

TÜBİTAK 4006 bilim fuarında, kablosuz elektrik üretimi, kamburluk önleyici ışıklı sandalye, sıcak soğuk farkından elektrik üretimi, paraşütlü roket yapımı, lazer gösterisi, yandan çarklı yazıcı isimli projeler davetliler tarafından çok ilgi gördü.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi