Çalıştaya Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (SERKÜDER) Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci-Ressam Sabriye Hatipoğlu da çağırıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Sanat Çalıştayı', Grand Kaptan Otel'de gerçekleştirildi. 30'u yurtdışından toplam 60 profesyonel sanatçının katıldığı çalıştaya Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sabriye Hatipoğlu'da çağırıldı. Çalıştay 10 gün sürdü. Küratörlüğünü İstanbul Gelişim Üniversitesi Restorasyon ve Konservasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Kılıç'ın üstlendiği organizasyon, 26 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Çalıştayda sanatçılar workshoplar düzenledi ve resimler yaptı. Çalıştay sonunda yapılan eserler ise düzenlenen sergilerde sanatseverlerle buluştu. Çalıştaya; Türkiye, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çuvaşistan, Finlandiya, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İngiltere, Slovenya, Rusya ve Yunanistan gibi ülkelerden profesyonel ressamlar ve akademisyenler katıldı. Çalıştayda yapılan panellerde sanatçılar Akdeniz Üniversitesi lisans öğrencileriyle Alanya Türkler Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle buluştu.

Sanat çalıştayı hakkında bilgi veren İstanbul Gelişim Üniversitesi Restorasyon ve Konservasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Kılıç, birçok ülkeden değişik kültürlerden ressamları buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kılıç, "Etkinliğimize 30'u yabancı olmak üzere toplam 60 sanatçı katıldı. Etkinliğimize bu sanatçılarımız yanı sıra Alanya'daki güzel sanatlar lisesi öğretmenleriyle Antalya'daki önemli sanatçılarımızı da bu etkinliğe davet ettik. Bu kapsamda 2 panel de düzenledik. Panelimize güzel sanatlar lisesi öğrencileri de dahil olarak bu konuda bilgilendi. Hem sanat hem de  bilimsel yönü olan güçlü bir etkinlik" dedi.

Türkiye'den katılan sanatçılar arasında yer alan Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Resim Sanatçısı ve Eğitimcisi Sabriye Hatipoğlu ise şunları söyledi; ''Farklı ülkelerden sanatçıların sanat etkinlikleri vesilesi ile Türkiye'de buluşması sanatın ortak dil olduğunun göstergesidir. Dünyaca ünlü ressamlarla ve akademisyenlerle bir araya geldik, etkinlik süresinde farklı ülkelerden değişik sanat üsluplarından bir araya gelinen bu güzel ve verimli ortam dünya sanatını yakından takip etmemize onlarla iletişime geçmemize vesile oldu. Ayrıca bu 10 günlük etkinlik süresince içerisinde bulunduğum ortamı İlçemiz ve Serik Kültür Sanat ve Eğitim Derneği  adına temsil ediyor olmak benim için büyük keyif ve mutluluk oldu.''

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi