AKDENİZ Sağlık İdarecileri Derneği, 6 Avrupa ülkesinin ortak olduğu 'Demanslı Hastalara Bakım Verenlerin Eğitimi' konulu projeye ortak oldu.

 Derneğin yönetim kurulu başkanı Mehmet Arslan, farklı bakım konseptine sahip Birleşik Krallık, Avusturya, Hollanda, İsveç, İtalya ve Türkiye'nin, ortak bakım müfredatı projesini birlikte yürüteceklerini söyledi. Projenin iki yılda tamamlanacağını söyleyen Arslan, "Bütçesi yaklaşık 300 bin Euro olarak belirlendi. Proje, 6 ülkenin demanslı hastalarının güçlü yanları tespit edilerek yeni bir müfredat geliştirilmesini hedefliyor. Proje sonrasında geliştirilen ders müfredatının pilot uygulamaları yapıldıktan sonra hayata geçirilmesi planlanıyor" diye konuştu.

 Projenin farklı bakım konseptlerine sahip ülkelerin daha iyi bakım konsepti için çalışmasının ortak çalışma kültürünü artıracağını belirten Arslan, "Projenin çıktıları sadece Türkiye için değil, Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan Türkler için de önemli. Proje sonuçları Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan Türklerin de yaşlı bakım konusunda kültürel hassasiyetlerini ön plana çıkaracaktır" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi