Serik Belediyespor 7 bölgeden 18 takımla mücadele edecek. Serik iç saha ve deplasman olarak yaklaşık 13 bin km. yol yapacak.

2023-2024 Futbol Sezonunda TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek olan Serik Belediyespor, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde yer alan 18 takımla şampiyonluk mücadelesi verecek. Serik Sezon boyunca iç saha maçları dahil deplasmanlar için yaklaşık 13 bin kilometre (karayolu olarak hesaplanmıştır) yol yapacak.

En Uzak Deplasman Van

Serik Belediyespor'un 2023-2024 futbol sezonunda en uzak deplasman mesafesi olan rakibi Van temsilcisi olan Bitexen Van Spor FK. Serik'in en uzak ikinci ve üçüncü deplasman rakipleri ise bin kilometrelik mesafeyi aşan 1491 FK Trabzon ve Diyarbekir Spor. Dördüncü ve beşinci en uzak deplasman rakipleri ise Kırklareli temsilcisi Weecoins Kırklarelispor ile Adıyaman temsilcisi olan Adıyaman FK. AŞ.

Serik Belediyespor'un sezon içerisinde gideceği en yakın deplasman ise 300 kilometrelik mesafe ile Afyonkarahisar temsilcisi Afjet Afyonspor olacak. Yine Aydın temsilcisi Nazilli Belediyespor da Afyon'dan sonra en kısa mesafe olan ikinci rakip deplasmanı. Serik'in rakibi İzmir temsilcileri Aötınordu ve Buca da diğer yakın deplasmanlar olarak göze çarpıyor.

Süper Lig Şampiyonu İle Aynı Grupta

Serik Belediyespor'un 7 bölge içerisinde en fazla deplasmana gideceği bölge Marmara Bölgesi olacak. Marmara'da Serik'in 5 rakibi bulunuyor. Bu rakiplerin 2'ai Bursa'da, 2'si İstanbul'da, 1'si ise Kırklareli'nde. Serik 2009-10 sezonunda Süper Lig'i lider tamamlayarak Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan 5. takım olan Bursaspor ile aynı grupta yer alıyor.

4 rakibinin bulunduğu Ege Bölgesi'nde ise Serik 2 İzmir, 1 Afyonkarahisar, 1'de Aydın deplasmanında çıkacak. Serik İç Anadolu Bölgesinde 2'si Ankara, 1'si Kırşehir'de olmak üzere 3 deplasmana gidecek. Güneydoğu Anadolu'da Diyarbakır ve Adıyaman deplasmanlarına çıkacak olan Serik; Karadeniz Bölgesi'nde de Zonguldak ve Trabzon deplasmanlarına yolculuk yapacak.

Serik Belediyespor'un Doğu Anadolu Bölgesi'nde tek rakibi var o da Van'da. Yine Akdeniz Bölgesi'nde de Serik'in Mersin'de 1 rakibi var.

2023-2024 Futbol Sezonunda Serik Belediyespor'un rakipleri şöyle: Bursaspor, Karacabey Belediyespor, Diyarbakırspor, Vanspor, 1461 Trabzonspor, Adıyamanspor, Mersin İdmanyurduspor, Kırşehirspor, Afyonspor, Nazilli Belediyespor, Altınordu, Bucaspor 1928, Ankara Demirspor, Ankaraspor, Zonguldak Kömürspor, Kırklarelispor, Beyoğlu Yeniçarşıspor ve Esenler Erokspor ile mücadele edecek.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi