Aputkan; “Belediyemiz üretime devam ediyor. Göreve geldiğimizi ilk yılından itibaren belediye arazilerimize hem buğdayı ekerek hem de Çandır'daki seralarımıza domates, karpuz,  biber ekerek üretime devam ediyoruz.”

Üreten Belediye mottosu ile çalışmalarını sürdüren Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ve ekibi Çandır Mahallesi’nde bulunan seralarda kapya biber hasadı yaptı.

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Çandır Mahallesi'nde Serik Belediyesi'ne ait olan 223 dönümlük alanda bulunan 22 dönümü aşkın seralarda yapılan üretimleri inceleyerek. Kapya biber hasadına da katılan Başkan Aputkan, ‘Serik Belediyesi olarak, üreten bir belediyeyiz. Boş arazilerimize buğday ekiyoruz. Seralarımıza ise karpuz, domates, biber ve peyzaj ürünleri ekiyoruz.” Dedi. Aputkan, elde edilen gelirler ile de vatandaşların ve belediyenin araç ihtiyaçlarına çözüm ürettiklerini belirtti.

Sera (2)

“Üretim Önemli”

Belediye Başkanı Enver Aputkan şunları söyledi; “Belediyemiz üretime devam ediyor. Göreve geldiğimizi ilk yılından itibaren belediye arazilerimize hem buğdayı ekerek hem de Çandır'daki seralarımıza domates, karpuz,  biber ekerek üretime devam ediyoruz. Bu yıl itibariyle Çakallık’taki 15 dönüm seramızla birlikte Çankırı'daki 10 dönümlük seramıza toplamda 25 dönüm karpuz ektik. Belediye olarak çalışan arkadaşlarımızla üretmenin değerini, kıymetini, ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Üretim önemli, onun için bundan sonra da üretmeye devam edeceğiz.”

“Belediyemize Engelli Araç Almıştık”

“Geçen yılki üretilen mahsulümüzün karşılığında belediyemize engelli araç almıştık.  Bu yıl üretilen mahsullerden kazandığımız parayla da Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze sepetli araç almayı düşünüyoruz. Bundan sonra da devamlı olarak hem boş arazilerimizde buğday üretimi, seralarımızda da sebze üretimi devam edecektir.”

Sera (1)

“Çok Büyük Tasarruf Elde Ediyoruz”

Aputkan, gazetecilerin peyzaj bitkileri gibi başka bir alternatif ürünler üretmeyi de düşünüyor musunuz? Sorusuna şöyle cevap verdi; “Çandır'daki hakikaten çok geniş bulunduğumuz mekanı görüyorsunuz. Yani toplamda burada Serik Belediyemize ait 196 altı dönüm, artı yaptığımız uygulama neticesinde 28 dönüm daha ilave yerimiz var. Yani burada Belediyemize kazandırdığımız mülkiyeti belediyemize ait olan toplam 223 dönüm arazimiz var.

Bu arazimizde aynı zamanda ilçemize, mahallelerimize yaptığımız parklarda kullanmak üzere kendi çalışanlarımızın ürettiği bitkileri de üretiyoruz. Dolayısıyla dışarıdan satın almadığımız için çok büyük de bir tasarruf elde ediyoruz.”

“Üreten Belediyeyiz”

“Bizim arkadaşlarımızla birlikte anlayışımız şu. Belediyelerin görevi sadece yol yapmak, park, bahçe yapmak değil. üretime de katkı koymak lazım. Dolayısıyla bunu yapan ülkemizin değişik yerlerinde belediyelerimizin olduğunu görüyoruz.  Serik Belediyesi olarak hakikaten hem işte arazi boş arazilerine buğday ekimi olarak değerlendiren aynı zamanda bu kadar büyük çapta seralarda domates, biber, karpuz üreten bir belediyeyiz.”

Haber: Osman Türkçe

Sera (1)-1Sera (2)-1Sera (3)-1

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN