Serik Belediyesi tarafından yapılan Akıl ve Zeka Oyunları Kurs Merkezi’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Enver Aputkan, Belediyenin eğitime katkı koymanın belediyenin asli görevlerinden olduğunu söyledi.

Serik Belediyesi tarafından yapılan Akıl ve Zeka Oyunları Kurs Merkezi düzenlenen törenle açıldı. 9 Mart Parkı içerisinde Serik Belediyesi tarafından inşa edilen kurs merkezinde düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Burak Erdoğan, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, STK Başkanları, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Aputkan, “Dokunmadığımız Okul Neredeyse Kalmadı”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Belediyenin asli görevlerinden bir tanesinin de eğitime katkı koymak olduğunu ifade etti. Aputkan sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğitim kurumlarına özellikle fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda destek olmak önemli. Göreve geldiğimiz 5 yıldan beri asli görev olarak gördüğümüz; çalışma arkadaşlarımızla birlikte dokunmadığımız okul neredeyse kalmadı. Bundan da ayrı bir zevk alıyoruz. Daha 3.5-4 yıl öncesine kadar ilçemizde Atatürk Caddesi'nde Ziraat Bankası’nın karşısında kütüphanemiz vardı. Basit tek katlı, üzeri kiremit bir kütüphanemizden zaman zaman bize şikayetler geliyordu. Hem ilçemize yakışmadığı konusunda, hem de zaman zamanda yağmurlarda akar ve orada ders çalışan öğrencilerimiz rahatsız olurdu.”

Akıl (2)

“Büyük Bir Eksiklik Olduğunu Görerek Yeni Bir Kütüphane İnşasına Başladık”

“Arkadaşlarımızla ilçemize yakışmadığını, bunun büyük bir eksiklik olduğunu görerek yeni bir kütüphane inşasına, projesiyle beraber başladık. Kütüphaneyi belediyede çalışan arkadaşlarımız ve hayırseverlerimizin katkısıyla bitirdik. Şu anda da öğrencilerimize hizmet veriyor. Aynı şekilde ikinci bir kütüphanede Millet Bahçesi içerisinde hizmet veriyor. Orada da hem yüksekokul öğrencilerimiz hem de üniversiteye hazırlanan lisede okuyan öğrencilerimiz ders çalışabiliyorlar.”

“Devam Eden Dört Tane Kursumuz Var”

“Bugün açılışını yaptığımız Akıl ve Zeka Oyunları Kurs Merkezi’miz de aynı şekilde belediyemiz tarafından yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde çocuklarımızın burada zeka oyunları ve hanımefendilerin de el işi becerilerini geliştirmek için kurslar açılıyor. Şu anda da devam eden dört tane kursumuz var. Talep edildiği zaman Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından diğer kursların da açılabileceğini buradan ifade etmek istiyorum. Ben bu kurs merkezimizin yapımında gayret eden çalışma arkadaşlarımıza içeri Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşma sonrasında yapılan duanın akabinde protokol üyeleri açılış kurdelesini kestiler. Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte kurs binasını gezdiler.

Haber: Osman Türkçe

Milli (1)Akıl (6)Akıl (5)Akıl (3)Akıl (1)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN