Belek Limak İlkokulu öğretmen ve öğrencileri eTwinning projesi ile Culture Brıdges ile Antalya’yı tanıtıyor.

Belek Limak İlkokulu 4/A Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Lütfiye Yücel Güler önderliğinde Letonya ve Azerbaycanlı yabancı öğretmen ortakları ve Türkiye’den 8 Türk öğretmen ortaklığı ile Culture Brıdges (Kültür Köprüleri) projesini yürütüyorlar.

‘Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez’ sloganıyla yola çıkılan bu projede öğrenciler hem kendi yörelerine ait kültürel ögeleri tanıyıp tanıtırken hem de güzel ülkemizin diğer bölgeleri, Azerbaycan ve Letonya gibi başka ülke kültürlerini de öğrenmiş oldular.

Çalık: “Başarıdan Başarıya Koşmaya Devam Ediyoruz” Çalık: “Başarıdan Başarıya Koşmaya Devam Ediyoruz”

Belek Limak İlkokulu öğrencileri Cultue Bridges projesi ile Antalya’nın yöresel yemeklerini (piyaz ve kabak tatlısı), yöresel şarkılarını (Çek Gemici Gemileri), teke yöresi halk oyunlarını, tarihi turistik yerlerini (Aspendos Antik Tiyatrosu, Antalya Müzesi), geleneksel ebru sanatını tanıtarak Antalya’yı en güzel şekilde diğer bölgedeki ve diğer ülkelerdeki proje ortağı arkadaşlarına tanıtmayı amaçlıyorlar.

Kültürel öğeler ve teknolojinin harmanlanarak yürütüldüğü projede öğrenciler hem geleneksel faaliyetler yürütüp hem de bu faaliyetleri web2 ve yapay zeka araçları ile birleştirerek her iki yönde de kendilerini geliştiriyorlar.

Haber: Osman Türkçe

  

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN