Eğitimci yazar Ertan Alp’in ilk çocuk öykü kitabı, ‘Çantamdaki Çılgın Kelimeler’ yayınlandı.

Serik Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Ertan Alp, 4. Kitabı, ‘Çantamdaki Çılgın Kelimeler’ öyküleriyle okuyucuyla buluşuyor.

Uzun bir sürecin ardından okuyucuyla buluşacak olan ilk öykü kitabı ‘Çantamdaki Çılgın Kelimeler’,  3 şiir kitabının ardından kısa öykü türünde önemli bir eser olarak öne çıkıyor. Kitap, içindeki ilginç farklı kurgu ve olay örgüsü ile okurları kendine hayran bırakacak gibi görünüyor. Kitap, hem yetişkinlerin hem de gençlerin ilgisini çekecek, her yaştan okurun kalbine dokunacak öyküler barındırıyor.

Ertan Alp, yazarlık serüvenine dair duygularını; “Bu kitap benim için sadece bir başlangıç. Yazmak, beni hep özgür hissettirdi. Okuyucuların ve özellikle çocukların da benimle bu güzel yolculuğa çıkmasını, kelimelerin büyüsünü keşfetmesini diliyorum.” sözleriyle dile getirdi.

4 Öyküden Oluşuyor

 ‘Çantamdaki Çılgın Kelimeler’ kitabında dört öykü yer alıyor. Kitaba adını veren öyküde kelimelerin çağrışım ve imge gücüne inanan bir çocuğun bir Türkçe ödevinden yola çıkarak şiir ve hayat ilişki üzerine odaklanılıyor.

‘Uçurtma’ öyküsü uçurtma sevgisine ve çılgınlıklarına uzanan hatırlama yolculuğunda kahramanın anıları çoğaltma ve çocukluk dünyasının güzelliklerine odaklanma anları dile getiriliyor.

‘Kiraz Ağacı İçin Bir Gülümseme’ öyküsü, öykünün ana kahramanı olan kiraz ağacının bakış açısından zorluklarla dolu bir hayat hikayesini öyküleştiriyor. Bu öykü, doğaya ve insana duyarsızlığın yarattığı acı sonlara dayanamayan kiraz ağacının küçük bir çocuğun hayal dünyasını süslemesiyle sona eriyor.

Ertan (1)

‘Çikolata Renginde’ öyküsü yazar-anlatıcının bir gün bir sahil kasabasında gezerken boyacı bir çocuğa rast gelmesiyle başlıyor. Yazar-anlatıcı ilk gençlik çağında olan bu boyacı çocuğun yaptığı işten hareketle kendi duygusal dünyasıyla onun arasında hayali bir köprü kuruyor. Buna bir nevi imgenin görünmeyen ipleri denilebilir. Yazar belirli bir süreden sonra bu imgelerin peşinde koşarak aslında kendi çocukluğuna ulaşıyor.

Edebiyat öğretmeni Ertan Alp’in bu eseri umarız edebiyat dünyasında yeni bir soluk olacak. Ertan Alp’i bu ilk kitabıyla desteklemek isteyen tüm edebiyatseverler, kitabı yakından takip edebilirler. "Çantamdaki Çılgın Kelimeler", hayal dünyasının kapılarını aralayarak okurları masalsı bir yolculuğa çıkaracak. Ertan Alp'in bu eseri, onun yazarlık kariyerinin daha başlangıcı olduğunu gösteriyor ve ileride daha pek çok başarılı projeye imza atacağının sinyallerini veriyor. Öyküler, onun çocuk kahramanlarını bekliyor.  

AK Parti  Aşure Dağıttı AK Parti  Aşure Dağıttı

Haber: Osman Türkçe

Ertan (2)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN