ULUSLARARASI Cittaslow Birliği tarafından düzenlenen proje yarışmasının Sosyal Dayanışma Alanı'nda büyük ödül Finike Belediyesi'nin oldu. Dünyanın 33 ülkesinden 300'e yakın proje arasından birinci seçilen Finike Belediyesi ödülünü 20 Haziran'da İtalya'da gerçekleştirilecek olan törende alacak.

Dünyanın en prestijli kent birliklerinden olan Uluslararası Cittaslow Birliği'nin her sene düzenlemiş olduğu proje yarışmasında büyük ödül kazananlardan biri de Finike Belediyesi oldu. Hayata geçirdikleri 'Yalnız Değilsin' projesi ile yarışmaya başvuran Finike Belediyesi, 30 ülkeden 300'e yakın proje ile yarıştı. Katılanlar arasında büyük bir beğeni toplayan proje 'Sosyal Dayanışma' kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

'YALNIZ DEĞİLSİN İLE TÜM VATANDAŞLARIMIZA DOKUNDUK'

Yarışmada birinci olan projeleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, büyük bir mutluluk ve gurur yaşadıklarını ifade etti. Pandemi döneminde hayata geçirdikleri ve günümüzde çerçevesini genişleterek sürdürdükleri 'Yalnız Değilsin' projesi ile bugüne kadar ilçe nüfusunun neredeyse 5 katı yardım ulaştırdıklarını dile getiren Başkan Geyikçi, "Sağlık hizmetlerinden, evde bakım ihtiyaçlarına, kişisel bakımdan, sıcak yemeğe kadar ihtiyacı olan her vatandaşımızın yanında olmaya özen gösterdik. Özellikle pandemi döneminde çalmadığımız kapı, değmediğimiz vatandaşımız kalmadı diyebiliriz. Her yıl yaklaşık 50 bin kişiye direkt olarak yardımcı olduk" dedi.

ANTALYA'DA CİTTASLOW UNVANININ TEK SAHİBİ

Sakin Şehir 'Cittaslow' unvanına Antalya'da tek sahip olan ilçe olduklarını da ifade eden Başkan Mustafa Geyikçi, "Türkiye'de 25 Cittaslow kenti bulunuyor. Antalya tek Cittaslow unvanına sahip kentiyiz. Dünyada 30 ülkeden 268 kent 'Sakin Şehir' unvanına sahip. Biz bu kentlerin de katıldığı yarışmada hem ilçemizi hem kentimizi hem de ülkemizi temsil ettik. Layık görüldüğümüz birincilik ödülü bizlere büyük bir gurur yaşattı. Çalışmalarımızda ve yeni projelerimizde bizlere büyük bir motivasyon kazandırdı" şeklinde konuştu.

Projenin ortaya çıkarılmasında ve ilerletilmesinde çok kişinin emek verdiğini de ifade eden Başkan Geyikçi, "Yalnız Değilsin projemizin ilk ortaya çıkmasından bugüne kadar ilerlemesinde emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Çalışanlarımız, meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ile belediyemizin her kademesinden arkadaşlarımızın büyük emekleri var. Her zaman bizlere destek olan vatandaşlarımızın emekleri var. Bu ödül büyük emeklerin karşılığıdır. Bu ödül bütün Finike'nindir" diye konuştu.

Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir” Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir”

ÖDÜL İTALYA'DA VERİLECEK

Ödül töreninin 20- 23 Haziran tarihleri arasında İtalya'da Cittaslow Birliği'nin Genel Merkezi'nde düzenleneceğini ifade eden Başkan Mustafa Geyikçi, aldıkları ödülün kendileri için önemli ve büyük bir adım olduğunu dile getirdi. Yaptıkları çalışmaların aynı hızla süreceğini de ifade eden Geyikçi, "Bundan sonra yeni projeler üreteceğiz. Turizme, tarihe, tarıma, inovasyona, çevreye, bilime, gençliğe ve çocuklara yönelik çalışmalar yapacağız. İlçemizin sosyo-kültürel gelişimi için çalışmalar yapacağız. Finike tarihiyle, doğasıyla, yeşiliyle ve mavisiyle muhteşem güzelliklere sahip bir yer. Biz de bu güzelliği ortaya çıkaracak yeni projeler yapacağız. Bu süreçte de tüm vatandaşlarımızı Sakin Şehir unvanlı kentimizi gezmeye ve görmeye davet ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı. (DHA)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN