07 Engel Tanımayanlar Spor Kulübü'nde eğitim alan yetenekli özel bireyler, sanatsal üretimlerini 'Anneler Günü' temalı sergide beğeniye sundu.

Serginin kurdelesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa Akçıl, Kepez ilçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, şube müdürü Cemil Akkaya, Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Canat Duru, Büyükşehir Belediyesi Sosyal işler Şube Müdürü Fatin İltar, kulüp başkanı Hilal Gönenç, okul müdürü İbrahim Ethem Çarkçı, 07 Engel Tanımayanlar Spor Kulübü Başkanı Hilal Gönenç birlikte kesti.

ÖZEL BİREYLERE TAM NOT VERİLDİ

Derya Karşıyaka ile Vahide Ateş'in eğitmenliğinde açılan su kabağı oymacılığı, kabaktan çeşitli aksesuar, tığ örgücülüğü, para kesesi yapımı gibi dallarda kurslara katılan özel bireyler, birbirinden güzel sanat eserleri üretti. Yetenekli bireylerin rengârenk dekoratif su kabakları, tığ örgü çalışmaları göz kamaştırdı. Sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyen müdürler, çalışmalara tam not verdi, özel bireyleri kutladı.

MÜDÜRLER SU KABAĞI ÇALIŞTI

Müdürler su kabağı işleme atölyesinde tezgâh başına oturup, özel bireyler ile birlikte çalışma yaptı. Önce su kabaklarının içini aletlerle oyarak boşaltan, ardından farklı şekillerde delme işlemi yapan müdürler, bu kadar zor bir çalışmada başarılı olan bireyleri, onlara eğitim veren öğretmenleri kutladı.

07 Engel Tanımayanlar Spor Kulübü Başkanı Hilal Gönenç, 'Anneler Günü' temalı serginin Engelliler Haftası'na katkıda bulunmak amacıyla açıldığını belirtti. Gönenç, özel bireylerin bu yıl su kabağı oymacılığı ile tığ örgücülüğü sanatlarına daha fazla ilgi duyduklarına, değişik tasarımlarda dekoratif süs eşyaları ürettiklerine dikkati çekti. Gönenç, "Özel bireylerimiz her gün yağmur, çamur, fırtına demeden çatımız altında buluşarak sanat eğitimlerimize heyecanla katılıyor, yetenekleriyle de engelleri nasıl aştıklarını ispatlıyorlar" dedi. DHA

Kumbul, “Birliğimiz Daim Olsun” Kumbul, “Birliğimiz Daim Olsun”

Çok Özel Bir Sergi (2)Çok Özel Bir Sergi (1)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN