HASTA ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) Başkanı Hüseyin Ayhan, seçilen belediye başkanlarının engellilere yönelik sözlerini yerine getirmelerini beklediğini söyledi.

HEYAD Başkanı Hüseyin Ayhan, Engelliler Haftası nedeni ile açıklama yaptı. Ayhan, şunları söyledi;

"Engelliler Haftası ülkemiz ve 156 ülkede 10- 16 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Haftanın ana amacı tüm insanlığın engelleri kaynaklı sorunlarından olan bu konuya dikkat çekmek, önlenmesini sağlamak, onlara destek olmak ve bilinçlendirmektir. Her insan doğuştan ya da sonradan engelli kalabilir. Engellilerin yaşadığı sorunların neler olduğunu biliyoruz ve HEYAD olarak 2018'den beri canla başla çalışmalar yapıyoruz."

16 Mayıs tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde 'Sanatta ve Sporda Engelsiz Yaşam Başarı Hikayeleri' adlı etkinliklerinin düzenleneceğini aktaran Ayhan, "Burada Halter Federasyonundan, Tenis Federasyonu ve Dans Sporları Federasyonundan birçok engelli sporcu arkadaşımızın engelleri aşarak nasıl başarı elde ettiklerini anlatacakları panel gerçekleşecek. Engelli Haftasında yapılan programlar sadece bu hafta ile sınırlı kalmamalı" diye konuştu.

Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor” Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor”

'SADECE ÖZEL GÜNLERDE HATIRLANMAMALI'

Engellilerin sadece özel günlerde hatırlanmasına karşı olduklarını söyleyen Ayhan, "Engelli Haftasında yapılan programlar sadece bu hafta ile sınırlı kalmamalı. Engelli bireylerimizin yaşamış olduğu sorunlar hakkında toplumsal olarak bakış açımız değişmediği sürece yaşadıkları sıkıntılar devam edecektir. Öncelikle engellileri bir detay olarak değil bir birey, bir vatandaş olarak görmemiz, şartları eşitlememiz gerekmektedir. Özellikle yetkililere sesleniyoruz. Özel günlerde engellilere vaatler vererek daha sonra onların yüzüne bakmamazlık yapmayın. Bu durum onları derinden etkiliyor" dedi.

'SEÇİMLERDE VERİLEN SÖZLER UNUTULMAMALI'

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne de değinen Başkan Ayhan, "31 Mart'ta yapılan seçimde birçok belediye başkan adayı engelli bireyler için vaatlerde bulundu. Engelli bireyler en temelinde kaldırımların ve yolların düzeltilmesini, trafikte yaşanan sorunların ortadan kalkmasını, işe alım gücü imkanının artmasını ve maaşlarının yükseltilmesini istiyor. Engelliler sadece seçim zamanı hatırlanmak istenmiyor. Seçim zamanı verilen vaatler seçimlerden sonra unutuluyor. Biz HEYAD olarak bu vaatleri unutmuyor ve yerine getirilip getirilmeyeceğinin takipçisi olacağız. Engelli olan bireylerin önüne bir engel de siz koymayın. En büyük engel sevgisizliktir" diye konuştu.

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN