DEVLET Tiyatroları Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde son eserler sahnelendi. Perdeler izleyicinin yoğun alkış yağmuru altında kapandı.

Antalya Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) ev sahipliğinde bu yıl 14'üncüsü gerçekleşen 'Antalya Uluslararası Devlet Tiyatroları Festivali'nin perdesi İspanya Orthemis Orkestrası'nın komedi türündeki 'Concerto a Tempo d'Umore' adlı müzik, mizah ve duygunun harmanlandığı eserle açıldı. 17 -27 Mayıs tarihleri arasında Antalyalı tiyatroseverleri bir araya getiren festivale İspanya, Tataristan, Polonya, Macaristan, Fransa, İtalya ve Küba'dan devlet tiyatroları, Türkiye'den de İzmir, İstanbul, Kayseri, Sivas, Bursa, Ankara, Kocaeli, Trabzon, Van, Erzurum, Adana, Erzurum devlet tiyatroları izlenme rekorları kıran eserleriyle katıldı.

ATÖLYELERDE EĞİTİM

Festival süresince 'Karagöz-Hacivat', 'Geleneksel Orta Oyun Oyunculuğu', 'Atık Malzemelerden Kostüm Yapımı', 'Tiyatronun Mutfağı', 'Sahnede Tutkunun Keşfi' başlıkları altında yaratıcılık atölyeleri oluşturuldu. Hakan Dündar, Sabri Özmener, Roxanna Conner, Ersin Ayhan, Ana Rosa Meneses, Durmuş Benli çocuk, genç ve yetişkinlere eğitimler verdi.

Festivalin son gününde büyük salonda Kocaeli BBŞT'nin 'Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi', küçük salonda İtalya Gordi Tiyatrosu'nun 'Ölümüm Yalın Hali' adlı eserleri sahnelendi. Her iki salonda da oturulacak koltuk kalmadı, izleyici eserleri ayakta dakikalarca alkışladı. Sahneye çıkan Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Gökhan Tüzün, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü adına konuk tiyatro gruplarına teşekkür belgesi ile plaket sundu, salonları dolduran Antalyalı izleyicilere de teşekkür konuşması yaptı.

İzleyici, sahnelenen eserlerin oyuncularıyla sahne önünde bir araya gelip hatıra fotoğraf çektirdi. DHA

Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor” Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor”

Festivalin Perdesi Alkışla Kapandı (2)Festivalin Perdesi Alkışla Kapandı (4)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN