Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği’nin Geleneksel Ayran Şöleni 19. kez 3 Mayıs Türkçülük Bayramı ile birlikte kutlandı.

Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği tarafından Geleneksel Ayran Şöleni ve 3 Mayıs Türkçülük Bayramı Piknik Programı düzenlendi. Serik Belediyesi Boğazkent Günübirlik Tesislerinde Pazar günü düzenlenen programa yoğun bir katılım yaşandı ve renkli görüntüler oluştu. Programa Hüsnü Atasever ve öğretmen İsmail Öğüt türkü ve şarkılarla katkı verdiler. Türk Eğitim Sen üyeleri, aileleri, çocukları ve davetlilerin katıldığı program akşam saatlerine kadar sürdü.

D S C 0080

Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği şölenine; Serik Belediye Başkanı Op. Dr. kadir Kumbul, Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen, MHP Antalya Büyükşehir ve Serik Belediye Meclis Üyesi Av. Cüneyt Güzel, MHP Serik Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Alkan, Hüseyin Yılmaz, İyi Parti eski Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdil Sarı, Eğitim Bir Sen Serik Temsilciliği Başkanı Mehmet Şahin, Türk Eğitim Sen il ve diğer ilçe yöneticileri, sendika üyeleri aileleri ve davetliler katıldılar.

D S C 0048

Civcir, “Vatan, Millet, Bayrak, Atatürk Ve Cumhuriyetle Sorununuz Var Mı?”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında programın açılış konuşmasını Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Varol Civcir yaptı. Civcir konuşmasında şunları söyledi; “Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliğimizin bu organizasyonunda sizlerle bir arada olmanın mutluluğu aynı sofrada yemeğin lezzetini, aynı ortamda muhabbetin hazzını yaşıyor. Bu duygularla, bu organizasyonu gerçekleştiren İlçe Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine de ayrı ayrı şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Kıymetli misafirlerimiz, Türk Eğitim Sen olarak bizler sendikal çalışmalarımızı kapalı kapılar arkasında birilerine makam, mevki, gelecek vaat ederek değil, öğretmenler odasında herkesin içerisinde aleni bir şekilde yapmayı tercih ettik. Bu bağla Türk Eğitim-Sen olarak Serik ilçemizde ilçe başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz neyi söylüyor? Neye inanıyor ise Türkiye'nin herhangi bir yerindeki ilçe temsilcimiz, il temsilcimiz aynı şeyleri söylüyor, aynı şeye inanıyorlar. Ve onun için Biz Türk Eğitim Sen'e üye olmak isteyen, eğitim çalışanlarına şu soruyu soruyoruz. Vatan, millet, bayrak, Atatürk ve Cumhuriyetle sorununuz var mı? Çünkü bu değerlerle sorunu olan hiçbir eğitim çalışanını bu camiaya üye kaydetmiyoruz. Türk Eğitim-Sen'e üye olan bütün arkadaşlarımıza açık yüreklilikle şunları ifade ediyoruz.”

“Aramızdaki Dargınlıkları, Kırgınlıkları, Küskünlükleri Bir Kenara Bırakmalı, Kenetlenmeliyiz.”

İstinat Duvarına Çarpıp Alev Alan Otomobildeki Polonyalı 2 Turist Öldü İstinat Duvarına Çarpıp Alev Alan Otomobildeki Polonyalı 2 Turist Öldü

“Türk Eğitim-Sen'e üye olmak demek, vatan, millet, bayrak değerlerine sıkı sıkıya bağlı kalmak demektir. Türk Eğitim-Sen'e üye olmak demek, milli ve manevi değerlere sahip gençler yetiştirebilmek demektir. Türk Eğitim Sen'e üye olmak demek, 7 yaşında bir çocuğun yağmurun altında, güneşin bağrında Ne Mutlu Türk'üm diyebilmektir.

Bu duygularla Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği olarak geçen yıl yetkiyi almış olan ilçe başkanımıza ve Yönetim kurulu üyelerine huzurlarınızdan şükranlarımı ifade ediyorum. Onun için biz diyoruz ki 2025 toplu sözleşme masasında Türk Eğitim Sen, yetkili sendika olmak zorundadır. Eğitim çalışanlarının maddi haklarını düzeltmek, özlük haklarını düzeltmek için yetkili olmak mecburiyeti vardır. Bunun için aramızdaki dargınlıkları, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakmalı, elleriniz ellerinizde, yüreğiniz, yüreğinizde kenetlenmeli.”

D S C 0065

Deveci, “Türkiye Devleti'nin Temeli, Yüksek Türk Kültürüne Dayalı Milliyetçiliktir”

Tarih Öğretmeni Devlet Deveci ise konuşmasında 3 Mayıs Türkçülük günü ile ilgili bilgiler verdi. Türkçülük düşüncesinin yakın tarihi gelişimin anlatan Deveci şöyle dedi; “Bugün 3 Mayıs Türkçülük Bayramı'nın yıl dönümü. Gerçi bugün beş Mayıs ama iki gün gecikmeyle de olsa üç Mayıs'ı Türkçülük bayramını anmak için buradayız. Türkçülük, Türk milliyetçiliğidir. Bunun tarihsel sürecine kısaca değinmek gerekirse Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde baskılanan, ötelenen halbuki gerçek manada devletin kurucusu, kurucu unsuru olan Türk milletinin baskılandığı elin tersiyle geriye itildiği bir dönemi yaşadık.

Osmanlıcılık işe yaramadı. Hadi o zaman şu Müslümanları bir arada tutalım dediler. Adına ümmetçilik, İslamcılık dediler. Ve başladılar ümmetçilik sevdasına Oldu mu? Olmadı. Arnavutlar isyan etti. Türkçülük düşüncesi yavaş yavaş yer etmeye başladı. Balkan Savaşları'nda filiz verdi. Çanakkale'de kök saldı. Kurtuluş Savaşı'yla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne dönüştü. İşte bu Cumhuriyeti kuran ana fikir milliyetçiliktir. Türk milliyetçiliğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, Türkiye Devleti'nin temeli, temeli yüksek Türk kültürüne dayalı milliyetçiliktir.”

D S C 0074

Öztürk, “Mülakata Karşıyız Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz”

Son olarak kürsüye davet edilen Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ise konuşmasında şunları ifade etti; “3 Mayıs Türkçülük Günü'nü etkinliğini kutlamak üzere ilçe temsilciliğimizin davetiyle buluştuk.

Atatürk; büyük Türk, yüce Türk diyor ki “gidin bakın Toros Dağları'na. Eğer orada bir Yörük çadırı var ise ve o Yörük çadırında duman tütüyor ise bu devlet, bu ülke, bu millet her savaşı kazanır.” Sözünü söylüyor.

Enflasyon aldı başını gidiyor. Son verilen zamlarla aslında bizlere iyileştirme yaptık denilerek verilen zamlar kaşıkla verildi. Eskiden kepçeyle alın diyorduk, tencerelerle geri alındı. Şu an itibariyle enflasyon çok çok altında olan kamu çalışanı var ve bu kamu çalışanının yıllık bazda enflasyon oranının altında aldığı maaşlar erimekte.

“Biz Mülakatı İstemeyen, Hak, Hukuk, Adalet Diyen Bir Sendikayız.”

Ben buradan sizin aracılığınızla sesleniyorum. Diyorum ki devlet babaya evlatlarının borcu olsun. Devlet babanın evlatlarından olmasın. Bizim maaşlarımızın enflasyon farklarını aydan aya bize verin. Ve biz onları çocuklarımızla, ailelerimizle birlikte yiyelim diyorum. Buradan da yüksek bir sesle bunu Ankara'ya genel merkeze, genel merkezlere iletiyorum arkadaşlar.

Bu sendika bundan 33 yıl önce hak hukuk mücadelesi yapmak adı altında kuruldu. Hak hukuk mücadelesi yaparken biz dedik ki mülakat olmasın. Çünkü mülakat eşittir, torpil. Ama nasıl bir bakansa, kariyerime de mani olsa ben mülakat yapacağım. Yani ben torpille atama yapacağım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi mülakat kalkacaktır sözünün üstüne bu cesaretle bunu söyleyen bir bakanı hepiniz tanıyorsunuz. Dün yani geçmişte Milli Eğitim Bakanlığında müsteşar, bugün ise bakan. O günkü hayallerini bugün gerçekleştirmeye çalışan bakan. Olmadı bakan, olmadı, bu olmaz. Biz mülakatı istemeyen, hak, hukuk, adalet diyen bir sendikayız. Mülakata karşıyız. Hayır diyoruz ve sizler için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Yapılan konuşmalardan sonra Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği tarafından şölen kapsamında hazırlanan yemekler ikram edildi.

Daha sonra ise çocuklarla ve büyüklerin de katılımı ile eğlenceli oyunlar başladı. Çocuk Gelişimi Öğretmenleri çocuklara yüz boyamaları yaptılar. Yumurta taşıma yarışması yapıldı.  Akabinde Çuval yarışması ve halat çekme yarışması yapıldı. Kazanan çocuklar madalya ile ödüllendirildi.

Haber: Osman Türkçe

Whatsapp Image 2024 05 06 At 12.38.30Whatsapp Image 2024 05 06 At 12.38.05Whatsapp Image 2024 05 06 At 12.38.02Whatsapp Image 2024 05 06 At 12.38.01D S C 0100D S C 0087-1D S C 0058D S C 0056D S C 0055-2D S C 0035-2D S C 0030-2D S C 0025D S C 0023D S C 0022-22-55

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN