Gateway Management Yönetim Kurulu Başkanı Halis Ali Çakmak, Yunanistan'a gitmek isteyenlerin Antalya'daki merkezlerinden Schengen vizesi alabileceklerini söyledi.

     Çakmak, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu ile yaptığı işbirliğiyle VFS Global'in Türkiye'deki partneri Gateway Managemet'in 5 Nisan'dan itibaren Antalya'da Schengen vizesi vermeye başladığını hatırlattı.

     Ancak merkez ile ilgili yeterli tanıtım olmaması nedeniyle insanların merkez hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden Çakmak, ''Yunanistan'dan vize almak isteyenler, Antalya'da Schengen vizesi veren merkez olmasına rağmen İzmir'e gidiyor. Yunanistan'a gitmek isteyenlerin, Antalya'daki merkezden de vize alabileceklerini duyurmak istiyoruz'' dedi.

     Merkez hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenlediklerini dile getiren Çakmak, VFS Global'in vize işlemleri konusunda 83 ülkede 708 merkezde faaliyet gösterdiğini ve bu şekilde 50 milyon kişiye hizmet verildiğini belirtti.

     VFS Global'in 2010 yılında Gateway Management ile Türkiye pazarına girdiğini anlatan Çakmak, firmanın Türkiye'deki iş dünyası, turizm sektörü ve resmi kuruluşlara verdiği hizmet kalitesiyle de diğer rakiplerine göre ön planda tutulduğunu bildirdi.

     Yunanistan'ın ekonomik krizde olduğunu ve ekonomisine katkı sağlayabilmek amacıyla tanıtımlara ağırlık verdiğini ifade eden Çakmak, şunları söyledi: ''Birçok ülkenin bile Antalya'da bugüne kadar vize merkezi açmadığı bir sırada Yunanistan'ın böyle bir merkezi VFS Global-Gateway Management aracılığıyla açması Türkiye'nin her bölgesinden Türk konuklarını istediğinin bir göstergesidir. Vize merkezinin çok kısa zamanda Antalya'da Türk vatandaşlarının gerek Yunanistan'a gerekse AB ülkelerine seyahatini kolaylaştırmasını ve ziyaret sayısını arttırmasını beklemekteyiz.''

     Çakmak, Antalya ve ilçelerinden seyahat edecek vatandaşları vize merkezine beklediklerini kaydetti.

    

Editör: Haber Merkezi