Serik Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla Serik'in çeşitli noktalarına aşure dağıtımı organizasyonu düzenledi.

Serik merkezdeki 3 ayrı noktada gerçekleştirilen aşure dağıtımına, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, meclis üyeleri, Almanya'nın Würzburg Üniversitesi'nden davetli olarak gelen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Çalık, Würzburg Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Martin Schirmer ile birlikte aşure dağıttı. Aşurenin tadına bakan Alman öğrenciler de ilk kez aşure yediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Muharrem Ayı'nın önemine işaret ederken, "Peygamberimizin de Muharrem Ayı'nın çok kıymetli olduğunu ve Ramazan'dan sonra en mübarek ay olduğunu hadislerinde özellikle vurgulamıştır. Muharrem Ayı'nın ilk 10 gününde insanların birbirine daha saygılı olması gerektiğini, kin, nefret ve kavgalara mahal verilmemesini, mümkünse oruç tutulmasını söylemiştir" dedi.

Aşure organizasyonu sonunda ise, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Würzburg Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Martin Schirmer ile birlikte Serik'in planlama çalışmaları ile ilgili sohbet etti.

 

 

Editör: Haber Merkezi