Ülkemizde olduğu gibi tüm Dünyada son yıllarda hızla artan organik tarım ürünlerinde vakit kaybetmeden Serik'te yerini almalı.

Bütün Dünyada en popüler dönemini yaşayan organik tarıma olan talep her geçen gün artıyor. Organik Tarım Hareketleri verilerine göre dünyada yaklaşık 3 milyon üretici organik tarım yapıyor. Yine organik tarımın perakende pazar payı 100 milyar dolarlık büyüklüğe yaklaşmış. Avrupa Birliği genelinde kişi başına organik tarım ürünleri tüketimi yaklaşık 55-60 Euro. Bu rakam ABD'de ise iki katına ulaşmış 111 Euroları geçmiş.

Türkiye ise organik tarım üretimi alanında dünyada yaşanan gelişmelere paralel hızlı bir artış içerisinde. İşte bütün bu gelişmelere bakarak Serik'te organik tarımın gelişmesi için geç kalmamalıyız.  Çünkü organik atarım katma değeri fazla olan ürünlerle birlikte hem üreticiye hem de ülkeye ve bölgeye iyi para kazandırıyor. Hem iç pazarda hem de AB ve ABD'de organik tarım ürünlerine harcanan paranın gün geçtikçe artma trendine bakarsak Serik'in bu alanda elini çok çabuk tutması gerektiği ortaya çıkıyor.

Üretim sahaları, verimli toprakları, dağları ve ormanları ile her tülü tarımsal üretime açık olan Serik'te organik tarım alanlarına yapılacak olan yatırımla üreticilerimiz emeklerinin karşılığını çok daha fazlası ile alacakları görüşündeyiz.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi