ANTBİRLİK, ekonomik değeriyle ‘beyaz altın’ olarak adlandırılan pamuğun hasadına başladı. ANTBİRLİK iş makineleri, hasat edilen pamuğun kütlü alım fiyatı da 4 lira 50 kuruş olarak belirlendi.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), Antalya’da 2020-2021 pamuk hasat sezonunu açtı. Kütlü pamuk alımının kilosunu 4.50 kuruş olarak açıklayan ANTBİRLİK, lojistik filosuna ait pamuk toplama makineleriyle çiftçinin pamuğunu seri bir şekilde hasat ediyor.

Lifiyle tekstile, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlaması dolayısıyla stratejik ürün olan pamuk üretimi bu yıl geriledi. 2020-2021 pamuk sezonunda Antalya’da üretiminde yüzde 15 gibi bir azalma yaşanırken bu yıl 15/18 bin ton rekolte beklendiği bildirildi.

Pamuk hasat sezonunun çiftçilere hayırlı olmasını dileyen ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz; “Pamuk hasadına seri bir şekilde başladık. Amacımız en az zayiatla sezonu tamamlamak. Çiftçimize, tüm imkanlarımızı kullanarak en iyi fiyatı vermeye gayret gösterdik. İçinde bulunduğumuz pandemi gerçeği nedeniyle dünya piyasalarındaki olumsuzlukları da göz ardı etmemek gerek” dedi.

Kurum olarak modern tarıma öncülük ettiklerini ve çiftçinin ekim/hasat dönemlerinde işlerini hızlandırmak için ciddi yatırımlar yaptıklarına değinen başkan Yavuz; “Tarladan, tesislerimize kadar lojistik araçlarımızla hizmet ediyoruz, Çiftçimizin, toplama, taşıma, işçi gibi derdi yok. Çiftçimiz üretsin, biz toplar, taşır işler ve satarız” dedi

Pamuk ekiminin yüzde 15 azalmasına dikkat çeken başkan Yavuz; “Çiftçimiz susam, yer fıstığı, silajlık mısır ve tropikal meyve ekimine de yöneldi. Böylelikle bölgemizde ürün yelpazesi genişliyor. Üretimin renklenmesi pamuk adına üzücü fakat tarım adına sevindirici. Biz de gelişen/değişen üretime yönelik plan ve çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi