İlk şiirlerini 8 yaşında Rusça, 13 yaşında ana dilinde, 4 yıldır da Türkçe şiirler yazan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencisi Azerbaycanlı Bircan Nağıyeva’nın ilk şiir klibini dekan yardımcısı seslendirirken, tiyatro oyuncularından genç şaire destek geldi. Çekimlerini ve montajını da Bircan’ın yaptığı şiirlerin kliplerinde, oyuncular Alican Yücesoy, Mert Can Sevimli, Murat Kılıç ve Murat Ercanlı da seslendirme yaptı.

Yaklaşık 8 yaşından bu yana şiir yazdığını, ilk şiirlerinin Rusça olduğunu belirten AÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Bircan Nağıyeva, 13 yaşında ise ana dilinde şiir yazmaya başladığını kaydetti. Son 4 yıldır eğitim için geldiği Türkiye’de Türkçe şiirler yazmaya başladığını söyleyen Bircan, bugüne kadar 250 şiire imza attığını ifade etti.

İLK SESLENDİRME DEKAN YARDIMCISINDAN

Şiir klipleri projesini Öğretim Görevlisi Rıza Eren Bozkurt’a anlattığında büyük destek gördüğünü belirten Bircan Nağıyeva, ilk seslendirmeyi ise İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli’nin yapmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Nağıyeva, “Ayşad hocam ilk seslendirmemi yaptı sonra da tiyatro oyuncuları Murat Ercanlı, Alican Yücesoy, Mert Can Sevimli ve Murat Kılıç birer şiirimi seslendirdi. Şiirlerimi onlardan dinlemek çok güzel bir duygu" dedi. Başkaları tarafından seslendirildiğinde şiirlerini daha iyi görebildiğini, anlayabildiğini söyleyen Nağıyeva, “Şiirlerimi seslendirenlerin farklı yorum katmaları çok güzel" diye konuştu.

'NE KADAR İNSANA ULAŞTIĞIM DEĞİL NASIL ULAŞTIĞIM ÖNEMLİ'

Youtube kanalında, çekimini, yönetmenliği ve montajını da yaptığı şiir kliplerini yayınladığını anlatan Bircan Nağıyeva, “Yaklaşık 3 bin izlenme sayısı var. Şu anda çok fazla olmasa da bir kitlem var. Ama benim amacım insanlara ulaşmak. Ben yazarken kalbimi açıyorum ve okuyanların da benimle aynı duyguları hissettiğini düşünüyorum. Ne kadar fazla izleyici olduğundan çok, şiirlerimle insanlara nasıl ulaştığım, nasıl etkiler bıraktığı benim için daha önemli" şeklinde konuştu. Nağıyeva, en büyük hayalinin ise şiirlerinden birinin ünlü oyuncu Haluk Bilginer tarafından seslendirilmesi olduğunu söyledi.

'ÖĞRENCİMİZLE GURUR DUYUYORUM'

AÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli ise Bircan’ın çok aktif bir öğrenci olduğunu, fakültenin radyosunda da program yaptığını belirtti. Bircan’ın şiir projesini kendisiyle paylaştığında tüm desteğini vereceğini söylediğini anlatan Doç. Dr. Güdekli, öğrencisiyle gurur duyduğunu aktardı. Bircan’ın klibi okul içerisinde çektiğini belirten Doç. Dr. Güdekli, “Klibi okul içerisinde çekeceğini söylediğinde açıkçası merak ettim nasıl bir çekim yapacağını. Benim çalışma odamda pencereden dışarı baktığım birkaç enstanteneyi birleştirip klip haline getirdi. Sonra da seslendirmesini yaptık. Ortaya çok güzel bir klip çıktı. Çok mutlu oldum. Öğrencimizle çok gurur duydum. Çünkü teknik anlamda da ortaya çok güzel bir iş çıkardı" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi