İbrahim Keser; “Müftülüğümüzce ‘Haydi Serik Evden Kur’an Öğrenmeye’ sloganıyla çevrimiçi uzaktan eğitimle Kur’an-ı Kerim öğrenme programı başlatıldı.”

Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan, ‘Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı’ kapsamına ‘Haydi Serik Evden Kuran Öğrenmeye’ çalışması ile dahil olduklarını açıkladı. İlçe Müftüsü Keser, 14 yaş üzerinde Kuranı Kerim okumasını bilmeyenlerin katılabileceği programa kayıtların internet üzerinde olduğu gibi cami ve kurslardaki din görevlileri tarafından da yapılabildiğini kaydetti.

Haftada 3 Gün ve Günde 2 Saat

İlçe Müftüsü İbrahim Keser programla ilgili şu bilgileri verdi; “Tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde din hizmetlerini aralıksız sürdüren Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı’ hazırladı. Bizde İlçe müftülüğü olarak bu programa, ‘Haydi Serik Evden Kuran Öğrenmeye’ diyerek dahil olduk.

Kovid-19 salgını nedeniyle daha önce Kur’an kurslarındaki yüz yüze yürütülen eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitimle devam ettirdiğimiz şu günlerde bu kurslara katılamayan Serikli hemşerilerimiz için Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı hazırladık. Haftada 3 gün ve günde 2 saat dersin yapılacağı programa başvurular, https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx adresi üzerinden yapılabilecektir. 14 yaş üzerindeki kişilerin başvurabileceği programa, Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenler katılabilecektir. Ayrıca isteyen kardeşlerimiz camii ve Kuran Kursu Görevlilerimize başvurarak ta kayıtlarını yaptırabileceklerdir.”

“Engelli Vatandaşlar İçin de Kuran Öğrenme İmkanı Var”

“Engelli vatandaşlarımız için seçeneklerin de oluşturulduğu programa, Braille okumayı bilen görme engelliler ile işitme engelli vatandaşlar da başvuru yapabilecek. Ayrıca görme engelli vatandaşların durumlarını gösteren bir raporla başvurmaları halinde “Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı” ücretsiz olarak adreslerine gönderilecektir. İşitme engelli vatandaşların eğitimlerinde ise işitme engelliler için özel hazırlanan Elifba cüzü kullanılacak. Programa kayıt yaptıran işitme engelli vatandaşlar, https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/Documents/isitme-engellilere-ozel-elif-ba-1.pdf linki üzerinden kitabın PDF formatına ücretsiz olarak erişilebileceklerdir.

İlçe Müftülüğümüz tarafından Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğretim Programına, Cami görevlilerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz tarafından başlandı. Online olarak devam eden programlara katılımına ilginin yoğun olmasını bekliyoruz. İçinde bulunduğumuz şu günleri Kuranı Kerim öğrenmek için bir fırsata çevirmeliyiz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi