Başkan Taş; “Çiftçilerimizin ve pazarcı esnafımızın taleplerini milletvekillerimizle birlikte hükümetimize ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla gerekli adımlar atıldı.”

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 17 günlük kısıtlamada özellikle tarımın başkenti Antalya'da ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünleri zayi olmaması yönünde yapılan girişimler sonuç verdi.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve AK Parti Antalya milletvekillerinin girişimiyle, İçişleri Bakanlığı tarafından 'Pazar Yerleri' konulu genelge yayınlandı. 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre 8 Mayıs ile 15 Mayıs cumartesi günleri pazar yerleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Vatandaşların ikametlerine en yakın pazar yerlerine gidip gelebilmelerine izin verilecek. Yoğunluğu önlemek için mevcut pazar yerleri genişletilecek ve ya ilave pazar alanları oluşturulacak. Pazar yerlerine kontrollü giriş çıkışları sağlamak için belirlenen noktaları haricinde diğer tüm alanlar demir bariyerler ile kapatılacak, tezgahlar arasında 3'er metre mesafe olacak.

“Birlikte başaracağız”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş; "Çiftçilerimizin ve pazarcı esnafımızın taleplerini milletvekillerimizle birlikte hükümetimize ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla gerekli adımlar atıldı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek bu zorlu sürecin birlikte üstesinden geleceğiz" dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi