Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinde Serik ile ilgili 5 madde görüşüldü.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Belediye Başkanı Muhittin Böcek il başkanlığında Pazartesi günü toplandı. 97 gündem maddesi ile toplanan mecliste Serik ile ilgili 5 madde görüşüldü. Bir madde komisyondan geldiği gibi kabul edilirken geri kalan maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin 60 maddesinde yer alan sevgi ile ilgili imar plan değişikliği komisyondan geldiği gibi oybirliği ile kabul edildi. Madde, Serik Belediye Meclisinin 01.04.2021 tarih ve 40 sayılı kararı ile uygun bulunan, Serik ilçe sınırları içerisinde Yençok=Serbest/Hmax=Serbest alanlarının yeniden düzenlenmesine yönelik olarak beş farklı bölgede hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklikleri ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporunu içeriyordu.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazılarını içeren, Serik ile ilgili gündemin 76., 84., 85. ve 86. maddeler ilgili komisyonlara oybirliği ile havale edildi.

76 maddede Yukarıkocayatak Mahallesi, 84. ve 85. maddelerde Cumalı Mahallesi, 86. maddede ise Kökez ve Gedik Mahalleleri ile ilgili imar plan değişiklikleri yer alıyor. İlgili komisyon olan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen maddelerin komisyonlarda görüşüldükten sonra önümüzdeki oturumlarda meclise gelmesi bekleniyor.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi