Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, yapılan olağan kongrenin ardından tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeleyerek başkan seçildi.

Pandemi sebebiyle 2 yıldır yapılamayan kongre, Covid-19 tedbirleri kapsamında Yeni Mahalle Aydın Park’ta açık havada yapıldı. Pandemi tedbirlerinin ardından başlayan esnaf kefalet kooperatifleri kongrelerinin Türkiye’de ilk genel kurulu Serik’te yapıldı.

Kongreye 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Semt Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mevlüt Akıllı, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet, Deva Partisi Serik İlçe Başkanı Uğur Özkan, Türkiye Değişim Partisi Serik İlçe başkanı Hasan Çelik kooperatif üyeleri ve davetliler katıldı.

Savran ve Ekibi İbra Edildi

Kongrenin yapılan oylamada Divan Başkanlığına 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural seçildi. Divan heyetinin oluşmasında sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra gündemde bulunan 2018-2019 ve 2020 yılı yönetim kurulu yıllık çalışma raporları, denetim kurlu raporları, bilanço ve gelir gider tabloları okunarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada tüm faaliyetler ve raporlar oy birliği ile kabul edildi. Bu oylama sonucunda Bayar Savran Başkanlığındaki yönetim kurulu ile denetim kurulu ayrı atı ibra edilmiş oldu.

Gecikme faizi oranı yüzde 20’ye düşürüldü

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) genelgeleri kapsamında, gecikme faizi oranının yüzde 20’ye düşürülmesi ile takipteki alacakların yapılandırılması da oy birliği ile kabul edildi. Son 3 yılda olduğu gibi 2021, 2022 ve 2023 genel kurullarının da birleştirilerek 2024 yılında yapılması genel kuralda oy birliği ile kabul edildi.

Savran; “Toplam plasmanımız 284 milyon 500 bin liradır”

Kongrede bir konuşma yapan Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran şunları söyledi; “3 yıl sonra tekrar bir aradayız. 3 yıl ülkemizin ve esnaf ve sanatkar camiasının sağlık ve ekonomik bakımdan sıkıntılı bir süreç oldu. Bu süreçte devletimizin Ticaret Bakanlığı ve TESKOMB pandemi tedbirleri kararları ile kooperatif kredi taksitlerini 2020 Nisan ayından sonra 2021 Haziran ayının 30 una kadar ödeme tarihli taksitlerle ötelenmiştir. Bizlerde Halkbank’tan devlet destekli kredilerde Ticaret Bakanlığı, TESKOMB ve Bölge Birliğimizin destekler ile plasmanlarımız üst seviyeye çıkmıştır. 3 yıl boyunca esnaflarımıza 311 milyon lira kredi ödemesi yapılmıştır. Bugün itibarıyla toplam plasmanımız 284 milyon 500 bin liradır. Ortak sayımız 2 bin 977 olup 2 bin 411 i aktif üyedir. Kredi takip oranımız ise yüzde 9 dur. Yeniden seçildiğim için esnaflarımıza teşekkür ederim.”

6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Kooperatifin çalışmalarındaki başarılarından dolayı Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran’a takdir belgesi verdi.

Yapılan oylamada seçime tek liste olarak aday olan Bayar Savran ve ekibi 3 yıllığına yeniden seçildi.

Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim ve Denetim kurulları:

Başkan

Bayar Savran,

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Sadık Türkmen,

Osman Demiroplu

Recep Çelikdöğen,

Ahmet Ali kurt

Denetim Kurulu Üyeleri:

Abdullah Kocabıyık

Derya Dursun

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi