Akçaalan Mahallesi’nde Pazar günleri kurulan ‘Pazar Pazarı’ için yapılan Akçaalan Kapalı Pazar Yeri projesinin temeli atıldı.

Pazar Pazarı’nın kuruluğu alanda yapılacak olan Akçaalan Kapalı Pazar Yeri için temel atma töreni düzenlendi. Akçaalan Kapalı Pazar Yeri projesi 4 bin 500 metrekare alan üzerine kuruluyor. Maliyeti 3 Milyon 650 Bin TL. olan projenin içerisinde sosyal donatı alanları da mevcut olacak.

Pazarcı esnaflarının satış yapabileceği 262 adet tezgahın yer alacağı Akçaalan Kapalı Pazar Yeri projesinin temel atma töreni saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törene, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, İlçe Emniyet Müdürü Suat Esin, daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

Tören selamlama konuşmasını yapan Akçaalan Mahalle Muhtarı Ali Şahin; “Mahallemizde yapılacak olan kapalı pazar yerinin temelini atmış bulunmaktayız. Desteğini esirgemeyen Belediye Başkanım Sayın Enver Aputkan'a ve Pazarcılar Odası Başkanım Mevlüt Akıllı’ya mahallem adına teşekkür ederim. Bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz. Mahallemize hayırlı olsun.” Dedi

Akıllı, ‘Eksikliğini her fırsatta dile getirdik’

Serik Semt Pazarcıları ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mevlüt Akıllı ise konuşmasında şunları söyledi; “2018 yılında Pazarcılar Odası Başkanlığı görevine geldikten beri kapalı pazar alanlarının ilçemizde eksik olduğunu her fırsatta dile getirdik. Çünkü Kapalı Pazar alanları sadece pazarcılar için değil halkımız için de çok önemlidir.Biliyorsunuz Serik'te bütün büyük pazarımız hep caddeler üzerinde kurulmuştur. Geçmişte yöneticilerimiz maalesef pazar alanları konusu ile fazla ilgilenmemişler. Özellikle kapalı pazar alanı yapılacak yer bulma konusunda çok zorlandık.”

‘Belediye Başkanımızın diğer pazar yerlerini de yapacağından hiç kuşkumuz yok’

“Değerli Belediye Başkanı Enver Aputkan göreve geldikten sonra nasıl yeni pazar alanlara yaratırız diye istişarelerde bulunduk. Bütün bu konuları başkanımızla birlikte görüştük. Başkanımız da engelleri birer birer aşarak bugünkü Pazar Yeri temel atma gününe geldi. Şu anda bulunduğumuz cadde üzerinde kurulmakta olan pazar pazarı artık bugün temelini atacağımız yeni kapalı alanında kurulacak. Belediye Başkanımız Sayın Enver Aputkan’ın diğer pazar yerlerine de kapalı pazar alanına yapacağından hiç kuşkumuz yok. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Aputkan, ‘4 bin 500 metrekare üzerine kurulacak’

Projenin yaklaşık 3,5 Milyon TL’nin üzerinde bir miktara mal olacağını belirten Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan şu bilgileri verdi; “Kapalı pazar alanları hem Pazar esnafımızın rahat satış yapabilmeleri hem de pazarlara gelen vatandaşlarımızın rahat rahat alışverişleri yapabilmeleri için çok önemli mekanlar. Bugün burada temelini atacağımız Akçaalan Kapalı Pazarı Alanı yaklaşık 4 bin 500 metrekare betonarme zemin üzerine kurulacak. Yapacağımız kapalı pazaryerinin içerisinde esnafımızın satış yapabileceği 262 adet tezgah yer alacak. Bununla birlikte sosyal donatı alanları diye tabir edebileceğimiz lavabo, tuvalet ve mescitlerde yer alacak.”

Maliyeti 3 Milyon 650 Bin Lira

“Yaklaşık 90 günde bitirmeyi planladığımız Akçaalan Kapalı Pazarı Alanı’nın aranan maliyeti 3 milyon 650 bin Türk Lirasına mal olacak. Bugün temel atacağımız bu projemizin açılışını da inşallah sizlerle birlikte beraber yapabiliriz. Bununla birlikte proje çalışmalarını tamamlamak üzere olduğumuz Salı Pazarı Kapalı Alanı’nın ihalesini çok kısa bir sürede yapmayı planlıyoruz. Temelini attığımız pazar yerimizin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Kurdoğlu, ‘El sanatlarına mutlaka yer verilmeli’

Son olarak kürsüye davet edilen Kaymakam Mehmet Kurdoğlu ise konuşmasında şunları ifade etti; “Böyle güzel bir günde bizim kültürümüzün devamı olarak eski panayırlarımızın pazarlarımızın devamı olan bir tesisin; Akçaalan Kapalı Pazar Yeri’nin temelini atacağız. Bu mahallemizde bir ay kadar önce de bir camimizin temelini attık. Bugün temelini attığımız tesis inşallah Akçaalan Mahallemize ikinci bir hizmet olacak. Ayrıca burada güzel bir sağlık evine de ihtiyacımız olduğunu biliyoruz, o konuda da çabalarımız devam ediyor.

Pazar yerinde çiftçilerimiz, esnaflarımız olacak bunlar güzel. Ancak kültürümüzün bir devamı olan el sanatlarının da mutlaka ve mutlaka her pazarımız da sergileneceği, yaşatılacağı ve pazarlanacağı alanları da unutmayalım. Çünkü bunlara çok büyük ihtiyaç var. Akçaalan Kapalı Pazar Yeri’nin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Yapılan konuşmalardan sonra ise Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser dua etti ve kurbanlar kesildi. Daha sonra protokol üyelerinin hep birlikte açılış butonlarına basmaları ile birlikte ilk temeli atılmış oldu.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi