ANTALYA Valiliği, taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kural başlıklı bir genelge yayınlandı. Kurallara uymayanların çalışma izin belgelerinin süreli veya daimi iptal edilebileceği uyarısında bulunuldu.

Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Antalya Şoförler Odası işbirliğiyle taksi şoförlerinin uyması gereken kurallarla ilgili bir genelge yayınlandı. Son dönemde taksi şoförleriyle ilgili artan şikayetler üzerine yayınlanan genelgede, taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kural belirlendi. Bu 12 kural şöyle: "Sadece belediyeden alınan çalışma izni kapsamındaki bölgede faaliyetini yürütebilecek. Taşımanın başlangıcında taksimetre açılacak. Köprü geçiş, otoyol gibi kullanım ücretleri dışında ek ücret talep edilemeyecek. Kısa uzun mesafe trafik yoğunluğu ve iklim şartı gözetmeksizin yolcunun seyahat talebi karşılanacak. Yerli ve yabancı yolculara aynı özende hizmet sunulacak. Yolcu farklı bir güzergah belirtmediği sürece en kısa yol tercih edilecek. Yolcu gideceği adresi bilmiyorsa en kısa güzergah sunulacak. Yolcuyla gideceği adres veya güzergah dışında diyaloga girmemeye özen gösterilecek. Araç içinde sigara içilemeyecek ve yüksek sesle müzik dinlenemeyecek. Trafik kurallarına uyulacak, emniyet kemeri mutlaka takılacak. Davranışlarda kamunun huzuru gözetilecek. Temizlik, mesafe ve maske kurallarına uyulacak ve araç temiz tutulacak."

Genelgede, aksi şekilde davranan şoförlerle ilgili yapılan ihbarların, Kabahatlar Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu kapsamında değerlendirileceği, çalışma izin belgesinin süreli veya daimi iptal edilebileceği uyarısında da bulunuldu. DHA

Editör: Haber Merkezi