KEPEZ Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 100. Yılı için yatırım programına aldığı 16 kütüphane arasında yer alan Amir Ateş Kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

İlçenin dört bir yanını kütüphanelerle donatan Kepez Belediyesi, Esentepe Mahallesine de bir kütüphane kazandırdı. Kepez Belediyesi, ilçenin 9'uncu kütüphanesini, Amir Ateş Semt Konağı'nda açtı. Kütüphane açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye meclis üyeleri, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, muhtarlar, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Tütüncü, Esentepe Mahallesi'ne de bir kütüphane kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

KEPEZ'E 16 KÜTÜPHANE

Başkan Tütüncü, Kepez'e kazandırılacak 16 kütüphanenin birer birer açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Kepez'e 16 kütüphane açma hedeflerine değinen Tütüncü, “Ben özel sebepler nedeniyle evlerinde ders çalışamayan öğrencilerimizin yürek yangınlarına şahit oldum. Biz bundan dolayı kütüphane diyoruz. Bugün 200'den fazla çocuğumuzun aynı anda ders çalışabileceği bir kütüphaneyi buradaki gençlerimize ve öğrencilerimize armağan etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından kurdele kesimiyle Amir Ateş Kütüphanesi hizmete açıldı. Başkan Tütüncü ve beraberindeki heyet kütüphaneyi gezerek, raflardaki kitapları inceledi. DHA

Editör: Haber Merkezi