DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Döşemealtı ilçesine yapılacak hipodrom inşaatının, mart ayında başlayacağını söyledi.

 Döşemealtı Yağca Mahallesi sınırları içerisinde 811 dönüm arazi üzerine yapılacak hipodromla ilgili bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, şubat ayında ihalesi yapılan hipodromun gerekli her türlü tesisi barındıracağını söyledi. Çavuşoğlu, "Silis kumlu pisti ve sadece Veliefendi Hipodromu'nda olan 2042 metre uzunluğunda sentetik pist olacak. Gece koşuları da yapılabilecek. Hipodrom inşaatımıza mart ayı ile birlikte başlanacak ve inşallah yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor" dedi.

 Hipodromun içerisine yapılması planlanan tesisler ise şu şekilde: Tribün binası, ahır binaları, doping kontrol binası, kır kahvesi binası, atölye binası, eyerleme binası, kamera kulesi ve platformu, su deposu, pist sulama su deposu, enerji binası, trafo binaları, led skorboard ve ekran, nalbanthane, at kliniği, gösteri ve tırıs padoğu, sentetik pist, silis kumlu pist, ambulans yolu, bitkisel peyzaj işleri, gece aydınlatması, kapalı lonj veat indirme rampası.

Editör: Haber Merkezi