SANATÇI Sümer Ezgü, anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Cura ve bağlamaya büyük ilgi gösteren öğrenciler, Sümer Ezgü'nün türküleriyle hem eğlendi hem öğrendi. İlkokulda müzik dersinin sınıf öğretmenleri tarafından verilmek durumunda olduğunu belirten Ezgü, “Müzik dersi branş gerektiren bir konu. Haliyle bir müzik öğretmeni tarafından çocuklara ders olarak verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Sanatçı Sümer Ezgü, okullarda müziği sevdirmek ve Türk Halk Müziğinde kullanılan enstrümanları tanıtmak amacıyla anaokulları ve ilkokulları ziyaret ediyor. Bu ziyaretler kapsamında Ayten Çağıran Anaokulu'na giden Ezgü, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrenciler Ezgü'nün elindeki cura ve bağlamanın nasıl ses çıkardığını öğrenmek, bağlama ve curaya dokunmak için birbiriyle yarıştı.

Sanatın küçük yaşlarda ekilen tohumlarla filizlendiğini anlatan Sümer Ezgü, sanatı sevdirmek ve milli müziği tanımaları için çocuklarla bir araya geldiğini söyledi. Çocukların kaval ve curaya büyük ilgi gösterdiğini anlatan Ezgü, “Temel müzik eğitiminde cura ve dilli kaval (çoban kavalı) gibi milli sazlarımızın da yer almasına yönelik ritimlerle çeşitli oyunlarla ve çocuklarla müzikli söyleşi yaptık. Ayrıca çocuklarla disko saatinde 'Sümer Ezgü ve Süper Çocuklar' albümündeki remiks çocuk türküleri ile birlikte eğlenerek bir şeyler öğretmeye çalıştık. Çocukların sazlara ilgisi çok güzeldi. Curaya dokunup çalmaya çalıştılar. Bağlamanın torunu curaya dokunup, küçük bedenleriyle ve sempatik sesleriyle bütünleştirdiler" dedi.

'İLKOKULLARDA MÜZİK ÖĞRETMENİ YOK'

Burdur ve Antalya'daki okullarda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatı içindeki temel müzik eğitimine örnek teşkil edecek pilot uygulama başlattıklarını da anlatan Ezgü, MEB, Antalya ve Burdur valilerimiz, il milli eğitim müdürlükleri, halk eğitim merkezleri ve belediyelerin destek verdiğini söyledi. İlkokullarda sınıf öğretmenlerinin müzik dersi vermeye çalıştığını ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Sümer Ezgü, şöyle konuştu: “İlkokullarla sınıf öğretmenlerimiz ellerinden geldiğince müzik dersi vermeye çalışıyor. Ancak bu iş ciddi ve branş gerektiren bir konu. Haliyle bunun MEB tarafından müfredata alınıp bir müzik öğretmeni tarafından çocuklara ders olarak verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Müzik, anaokulu ve ilkokulda aşılanır, sonrasında ne yazık ki geç kalınmış olur."

Ezgü, öğrenciler için sevilen türkülerini seslendirdi. DHA

Editör: Haber Merkezi